Ventspils piesaka savu kandidatūru Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes rīkošanai 2013. gadā

Olimpiskā diena Ventspilī © Aivars Ķesters

Ventspils pilsētas pašvaldība šodien iesniedza pieteikumu Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) pašvaldību konkursam „Par tiesībām rīkot Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi 2013.gadā” 2. kārtai, lai kandidētu uz Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes sarīkošanu 2013.gadā 14.-16.jūnijā Ventspils sporta bāzēs.

Pašvaldības, kuras ir iesniegušas savus piedāvājumus par Olimpiādes rīkošanu 2013.gadā, piedāvājumus prezentēs LOK izpildkomitejā š.g. 17. oktobrī, kad arī tiks noteikts uzvarētājs – Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes rīkotājs 2013. gadā.

Olimpiāde tiek plānota 26 sporta veidos, plānots, ka 69% no tiem norisināsies Ventspilī. Olimpiādes organizēšanā kā sadarbības partneris ir iesaistījusies Liepājas pilsētas pašvaldība, kā arī esam vienojušies ar citām pašvaldībām par atsevišķu sporta veidu norisi.

Konkursa nolikums paredz, ka Latvijas Olimpiskā komiteja nodrošina finansējumu sekretariāta darbam – tiešai sacensību sarīkošanai (tiesnešu darbs, medaļas, diplomi, dalībnieku kartes u.tml.).

Pašvaldībai jānodrošina finansējums, kas saistīts ar sacensību organizēšanu (sacensību vietu nodrošinājums, iekārtošana atbilstoši sacensību noteikumiem un tehniskām prasībām, medicīnas pakalpojumi, atklāšanas un noslēguma ceremonijas sarīkošana, reklāmas pasākumi u.c.).

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde notiek reizi divos gados, līdz šim Ventspils pilsētā no 2000.gada ir notikušas piecas Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes.

Olimpiādes rīkošana ventspilniekiem dotu iespēju klātienē vērot sporta sacensības vairāk nekā 17 sporta veidos un piedalīties plašākos valsts jaunatnes sporta svētkos. Turklāt labākie Ventspils sportisti gūtu iespēju startēt savas pilsētas sporta bāzēs, saņemot morālu atbalstu no līdzjutējiem Ventspilī.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes dalībnieku un līdzjutēju viesošanās mūsu pilsētā veicinās uzņēmumu, kas sniedz ēdināšanas, naktsmītņu, tūrisma, drošības, medicīnas u.c. pakalpojumus, apgrozījumu.