Alūksnes novadā glābj cauri grīdai izkritušu zirgu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki vakar Alūksnes novada Ziemeru pagastā glāba kādu zirgu, kas bija izkritis cauri saimniecības ēkas grīdai un piezemējies pagrabstāvā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele, informāciju par nelaimē nonākušo zirgu glābēji saņēma plkst.19.51. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka saimniecības ēkas pagrabstāvā apmēram divu metru dziļumā uz sāniem guļ zirgs, kas paša spēkiem nevar piecelties, jo visapkārt sabirušas būvkonstrukcijas un dažādas sadzīves mantas.

Vispirms glābēji atbrīvoja pagrabstāva grīdu, lai zirgs varētu piecelties, bet pēc tam ar lāpstām izveidoja slīpu zemes uzbērumu, pa kuru zirgs, dažādu našķu vilināts, veiksmīgi izrāpās ārā.

Savukārt Siguldas glābēji vakar plkst.14.51 saņēma informāciju, ka kādā pagalmā Mēness ielā ir savainota pūce. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka putnam ir savainoti spārni. Tā kā veterinārārsts pūci varēja apskatīt tikai pirmdien no rīta, VUGD darbinieki to aizveda pie sevis uz Siguldas daļu.

Kā šorīt pastāstīja Siguldas glābēji, pūce esot mierīgi pavadījusi nakti VUGD daļas telpās un notiesājusi arī darbinieku sagādāto cienastu. Šorīt putns aizvests pie veterinārārsta.

Svarīgākais