Nākamnedēļ Dobelē notiks ražas svētki "Ābolu diena"

Nākamnedēļ, 6.oktobrī, Dobelē notiks ražas svētki "Ābolu diena", ko rīko Dobeles novada pašvaldība un Latvijas Valsts augļkopības institūts.

Dobeles pilsētas kultūras nama direktore Lelde Roze aģentūru LETA informēja, ka šogad ražas svētki plānoti vēl plašāki un skanīgāki. Vēsturiskajā Tirgus laukumā no plkst.10 darbosies Zemnieku labumu tirgus ar pašu audzēto un pārstrādāto produkciju, kā arī augļu koku un ogulāju stādiem.

Plkst.11 notiks Ābolu Ābola atklāšana, "Ābolu ordeņa" pasniegšana un koncerts ar Liepājas dziedošo aktieru koncertapvienības "Aģenti" piedalīšanos.

Turpat būs iespējama ābolu un sulu degustācija, ko piedāvās Latvijas Valsts Augļkopības institūts, individuālajiem ābolu audzētājiem būs pieejama ābolu sulas spiešana ar mobilo sulu spiedi, notiks ābolu zaptes vārīšana, lielākā ābola svēršana, "Pasaku nama" un citas aizraujošas atrakcijas lieliem un maziem un "umurkumurs". Tāpat tiks apbalvoti foto konkursa "Kukaiņi un augļaugi" uzvarētāji un smagākā ābola īpašnieki.

Dobeles Amatu mājā būs apskatāma ābolu un foto izstāde "Kukaiņi un augļaugi".

"Ābolu dienas" noslēgumā plkst.18 Dobeles pilsētas kultūras namā būs Rūdolfa Blaumaņa "Trīnes grēku" izrāde Liepājas Tautas teātra sniegumā.

Ražas svētki Dobelē aizsākušies ar Latvijas Valsts Augļkopības institūta rīkotajām ābolu izstādēm, degustācijām un tikšanos ar zinātniekiem Dobeles Amatu mājā.

2011.gadā iepriekšminētajām aktivitātēm klāt nāca spēles un rotaļas, laukumā pie Amatu mājas, un koncerti Amatu mājā un Dobeles pilsētas kultūras namā.

Ražas svētkos uz visiem pasākumiem ieeja ir bezmaksas.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais