Jūrmalā notiks dažādi pasākumi par godu pilsētas 50 gadu jubilejai

Jūrmalā šodien notiks dažādi pasākumi par godu pilsētas 50 gadu jubilejai, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pašvaldībā.

Pilsētas dome aicina jūrmalniekus un viesus Jūrmalas 50 gadu jubileju atzīmēt, pavadot laiku kopā ar ģimeni, draugiem un kaimiņiem dažādajās aktivitātēs, ko šodien organizē pašvaldība sadarbībā ar kultūras un sporta nevalstiskajām organizācijām.

"Piedzīvo sportisku izaicinājumu jubilejas sveiciena stafetē, piedalies orientēšanās sacensībās un fotomedībās, vēlreiz pārliecinoties par mūsu pilsētas skaistumu, interesanto vēsturi un jaukajiem cilvēkiem!" - tā jūrmalniekus un viesus uzrunā pasākumu rīkotāji.

Jūrmalā šodien būs svētku diena. Jūrmalnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz svētku koncertu plkst.12.30 Horna dārzā, Majoros ar grupas "Menuets" piedalīšanos, bet no plkst.12 visi tiek aicināti piedalīties sportiskā piedzīvojumā un interesantos konkursos.

Jūrmalas jubilejas svinību gaitā būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas Jomas un Turaidas ielu arhitektūras, dažādu elementu un zīmju atpazīšanā.

Viss notiks kā īstās medībās. Dalībnieks saņems fotogrāfiju komplektu ar objektu attēliem, kuri būs jāatrod un ar fotoaparātu "jānomedī", tas ir, jānofotografē un pie finiša displejā jāatrāda tiesnešiem. Lai piedalītos, ir vajadzīgs fotoaparāts ar displeju, der arī telefons ar fotoaparātu.

Organizatori šajā pasākumā gaida 100 dalībniekus un vismaz 1000 līdzjutēju. Būs balvas par "nomedīto" objektu skaitu, laiku un kāda balva arī par interesantu objekta redzējumu.

Reģistrēšanās dalībai fotomedībām no plkst.12 Majoru kultūras namā, bet finišs līdz plkst.14 Horna dārzā pie Majoru kultūras nama.

Jūrmalnieki un Jūrmalas viesi varēs pārbaudīt savas zināšanas, orientējoties Majoru kultūrvēsturiskajās vietās. No plkst.12 reģistrējoties orientēšanās sacensībām, Majoru kultūras namā dalībnieki saņems karti. Piedaloties sacensībās, dalībnieks iepazīsies ar kultūrvēsturisko mantojumu Jūrmalā. Sacensību finišs plkst.14 Horna dārzā Majoros. Par pareizi veiktu orientēšanās distanci būs pārsteiguma balvas.

Sestdien notiks arī Jūrmalas sveiciena stafete. Stafetē var piedalīties visi, kas vēlas un var veikt jebkādu savām spējām atbilstošu distances posmu, iekļaujoties skrējienā vai braucienā sev izdevīgā pilsētas daļā.

Posmu norādītos kontrolpunktos dalībnieki saņems dalībnieka karti, piemiņas nozīmīti, karodziņu un 25% atlaižu karti "Līvu Akvaparka" apmeklējumam. Katra posma noslēgumā dalībniekus cienās ar siltu tēju un pīrādziņiem.

Visi stafetes dalībnieki pēc sava posma finiša Jūrmalas pilsētas sabiedriskajā transportā no plkst.12.30 līdz 15, uzrādot stafetes dalībnieka karti, varēs braukt par brīvu.

Stafete tiks veikta no trijām pilsētas pusēm: no Ķemeriem, Priedaines un Buļļuciema uz centru - Majoriem.

Pirmā posma starts būs Ķemeros plkst.12, bet otrā posma starts Lielupē un Priedainē vienlaicīgi plkst.13

Lai Jūrmalas 50 gadu jubilejas sveiciena stafete noritētu bez traucējumiem, tās laikā Jūrmalā būs satiksmes ierobežojumi.

Stafete, tās dalībniekiem pārvietojoties ar velosipēdiem un skriešus, paredzēta no Ķemeriem, Buļļuciema un Priedaines uz Majoriem. Satiksmes ierobežojumi būs laikā no plkst.12 līdz 14.

No plkst.13 līdz 13.25 satiksmi ierobežos Kāpu ielā visā garumā virzienā uz Mellužiem, no plkst.13 līdz 13.25 Lielajā prospektā, Babītes ielā un uz Lielupes tilta virzienā uz Bulduriem, no plkst.13 līdz 13.30 Lašu ielā, Vikingu ielā, Jūrnieku ielā, Bulduru prospektā, Burtnieku ielā, Meža prospektā, Vienības prospektā, no plkst.13.30 līdz 14 Bulduru prospektā, K.Barona ielā, Dzintaru prospektā, Turaidas ielā, no plkst.13.35 līdz 13.50 Brīvības prospektā un no plkst.13.50 līdz 14 Meierovica prospektā virzienā uz Majoriem.

Īslaicīgi satiksmes ierobežojumi šo divu stundu laikā iespējami arī citviet Jūrmalā.

Aicinot izjust pilsētas gadadienas gaisotni un ikvienam aktīvi iesaistīties jubilejas norisēs, Jūrmalas dome atvainojas par Jūrmalas 50 gadu jubilejas sveiciena stafetes radītajām neērtībām un lūdz jūrmalniekus un viesus būt saprotošiem un iejūtīgiem.

Svarīgākais