Finanšu ministrs kopā ar budžeta portfeli Āboltiņai iedod arī miniportfeli

© f64

Pasniedzot simbolisko nākamā gada valsts budžeta portfeli, finanšu ministrs Andris Vilks (V) Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) pasniedza arī miniportfelīti - zibatmiņu, kurā ir gan nākamā gada valsts budžets, gan arī nākamo trīs gadu budžets.

Pasniedzot budžeta portfeli, Vilks uzsvēra, ka šis ir pirmais budžets pēdējo četru gadu laikā, ko Latvijas valdība ir sagatavojusi patstāvīgi, bet starptautisko aizdevēju palīdzības.

"Šis budžets ir saistāms ar valsts izaugsmi," sacīja ministrs.

Savukārt Āboltiņa, saņemot budžeta portfeli, arī pauda gandarījumu, ka šis ir nākamā gada budžets, kas ir sagatavots patstāvīgi, un uzsvēra, ka jau šogad ir sasniegts tas izaugsmes līmenis, kādu starptautiskie aizdevēji Latvijai prognozēja 2017.gadā. "Tas apliecina, ka mēs spējam strādāt apzinīgi ar domu par izaugsmi," teica Saeimas priekšsēdētāja.

Viņasprāt, būtiski ir arī, ka šis budžets uz Saeimu tiek atnests atvērto durvju dienā, jo tas nozīmē, ka Saeima ir atvērta sadarbībai ar sabiedrību dažādu jautājumu risināšanā.

Pasniedzot portfeli tālāk Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājam Jānim Reiram (V), viņa novēlēja to rūpīgi izvērtēt.

Tikmēr Reirs prognozēja, ka spraigākās diskusijas par budžetu būs demogrāfijas jautājumos, kur viņš solīja atbalstīt valdības pozīciju, ka atbalsts demogrāfijai nav tikai pabalsti, bet arī atbalsts darbaspēkam, izglītībai un veselībai.

Viņš informēja, ka pirmajā lasījumā budžetu plānots izskatīt 22.oktobrī, bet otrajā lasījumā - 15.novembrī.

Pēc tam, kad tika svinīgi nodots budžeta portfelis, kam apsieta sarkanbaltsarkanā lentīte, Vilks pasniedza arī zibatmiņu, kur viss nākamā gada budžets ir pilnā apjomā. Saņemot to, Āboltiņa uzsvēra, ka šī zibatmiņa ir apliecinājums tam, ka Latvija ir ceļā uz zaļāku valsti un simbols tam, ka velti netiek tērēts papīrs un Latvija iet līdzi laikam.

Svarīgākais