Svinīgi atklās Daugavpils Olimpisko sporta centru

Šodien plkst.16 Daugavpilī svinīgi tiks atklāta jaunā daudzfunkcionālā halle - Daugavpils Olimpiskais sporta centrs, informēja Daugavpils domē.

Daugavpils Olimpiskā sporta centra atklāšanā piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Kā vieni no pirmajiem pakalpojumiem, kurus daugavpiliešiem piedāvā jaunais komplekss, ir iespēja apmeklēt baseinu un trenažieru zāli. Savukārt par vienu no pirmajiem lielākajiem pasākumiem jaunajā kompleksā kļūs sporta deju turnīrs "Dubrovina kauss", kas notiks 14.novembrī.

Jaunais sporta objekts atrodas Esplanādē pie futbola laukuma starp Balvu, Stadiona, Sporta un Cietokšņa ielu. Daudzfunkcionālās halles ēka ir viengabalaina, ar plastisku fasādes risinājumu un stiklotām joslām. Telpas sporta hallē izvietotas divos stāvos. Ēkas kopējā platība - 10 620 kvadrātmetri.

Sporta hallē atradīsies daudzfunkcionāla sporta spēļu zāle ar platību 2900 kvadrātmetri, paukošanas zāle ar palīgtelpām, divi baseini - sešu joslu 25 metru un 12 metru baseins bērniem, aerobikas un trenažieru zāle, kafejnīca, administratīvās telpas, VIP telpas, telpas rehabilitācijai, parastās un sabīdāmās tribīnes, kuru ietilpība ir attiecīgi 1000 un 350 sēdvietas. Pie daudzfunkcionālās halles ir arī stāvvieta 217 automašīnām.

Jaunajā kompleksā būs iespējams rīkot arī koncertus un citus masu pasākumus, maksimālais apmeklētāju skaits tajos - 3000 līdz 4000.

Sporta halles ekspluatācijas izmaksas tiek lēstas ap 500 000 latu gadā.

Daugavpils halles būvniecību veikusi konkursā uzvarējusī SIA "Gādība". Objekta izmaksas ir aptuveni 17,1 miljons latu.

Latvijā

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.