Latvijā rezidējošie ārvalstu vēstnieki dosies iepazīt Latgali

Rīt Ārlietu ministrija (ĀM) organizē Latvijā rezidējošo ārvalstu vēstnieku un viņu dzīvesbiedru braucienu uz Latgali.

Vizītē vēstnieki tiksies ar Rēzeknes domes amatpersonām, tiks iepazīstināti ar pilsētas un Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) aktualitātēm, kā arī ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu ieviestiem projektiem, aģentūru LETA informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Vēstnieki viesosies lielākajā rūpnīcā Rēzeknes novadā - AS "Latvijas Finieris" meitas uzņēmumā RSEZ SIA "Verems", kur tiks iepazīstināti ar bērza saplākšņu ražošanas procesu un eksportēto produkciju uz ES valstīm, kā arī Japānu un ASV.

Tāpat vēstnieki apmeklēs 1.septembrī Rēzeknē atklāto Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru "Zeimuļs", kurā vienkopus ir izvietots Skolēnu interešu centrs, jauniešu centrs, Tūrisma attīstības centrs un radošās un restaurācijas darbnīcas. Tāpat paredzēta tikšanās arī ar vienu no "Pūdnīku skūlas" četriem podniekiem Aivaru Ušpeli, kurā vēstniekiem būs iespēja apskatīt un iegādāties slavenā keramiķa mākslas darbus.

Kopumā vizītē piedalīsies Latvijā akreditētie rezidējošie ārvalstu vēstnieki no 14 valstīm. Šādas vizītes tradicionāli ĀM organizē ārvalstu vēstniekiem un dzīvesbiedriem, lai veicinātu Latvijas un ārvalstu sadarbību tūrisma, izglītības, uzņēmējdarbības un kultūras jomā.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais