Ķekavā četros veikalos nepilngadīgajiem tirgo alkoholu

Sestdien, 22.septembrī Rīgas reģiona policisti veica reidu tirdzniecības vietās Ķekavas teritorijā. Likumsargi pārbaudīja vairākus veikalus, kuros tiek tirgots alkoholu un cigaretes.

Četrās tirdzniecības vietās policisti konstatēja, ka pārdevējas nepārliecinās par to vai pircējs ir pilngadīgs un pārdod alkoholiskos dzērienus.

Policijas darbinieki sastādīja četrus soda protokolus pārdevējām un sāka četras administratīvās lietas pret uzņēmumiem.

Rīgas reģiona policija atgādina, ka šāda veida pārbaudes tiek veiktas regulāri un arī turpmāk policija pievērsīs uzmanību tam, lai nepilngadīgajiem netiktu tirgoti alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi.

Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts naudas sods pārdevējam no divsimt līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām — no piecsimt līdz tūkstoš latiem.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais