Līgatnē sirmgalvi aiztur par marihuānas audzēšanu

Valsts policijas Cēsu nodaļas darbinieki aizdomās par iespējamu marihuānas audzēšanu mājas apstākļos Līgatnē aizturējuši kādu 77 gadus vecu vīrieti, aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma.

Vīrietis tikai aizturēts pēc tam, kad vakar vakarā profilaktiskā reida laikā policisti aizdomās par narkotisku vielu lietošanu Līgatnē, Brīvības ielā, aizturēja divas personas - 1980. un 1985.gadā dzimušus Līgatnes iedzīvotājus, pie kuriem pārmeklēšanas laikā tika atrasti divi iesaiņojumi ar zaļas krāsas augu valsts izcelsmes masu.

Tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikums 253.panta par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu, kura ietvaros tika veikta kratīšana kāda 1932.gadā dzimuša Līgatnes iedzīvotāja dzīvesvietā, kur tika izņemti aptuveni 200 grami zaļas krāsas augu valsts izcelsmes masas un 513 dažāda kalibra patronas.

Policijas Cēsu iecirkņa priekšnieks Jānis Goba aģentūrai LETA pastāstīja, ka īslaicīgās aizturēšanas vietā pašlaik šīs lietas ietvaros atrodas divi vīrieši - 1985.gadā dzimušais jaunietis un 1932.gadā dzimušais sirmgalvis. Tuvākajās dienās tiks lemts par to, vai viņi tiks atbrīvoti vai paturēti apcietinājumā.

Jukāma atzina, ka šis ir pirmais gadījums, kad Vidzemes reģionā par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu mājas apstākļos ir aizturēts vīrs tik cienījamos gados. Pats aizturētais policijai atzinis, ka visu mūžu viņa aizraušanās bijusi dārzniecība un šovasar viņš siltumnīcā izaudzējis piecas marihuānas sēklas. Līdz šim viņš par šādiem krimināli sodāmiem noziegumiem policijas redzeslokā nav atradies.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Lietā ir nozīmētas ekspertīzes, kuru laikā eksperti noteiks, vai stādi satur narkotiskas vielas.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais