Mozgis ierosina uz izmeklēšanas laiku apturēt viņa darbību Bērnu slimnīcas valdē [papildināta]

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis uz laiku lūdzis apturēt viņa pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Kā skaidro slimnīcas pārstāve Inga Miķelsone, šādu lēmumu Mozgis pieņēmis, ņemot vērā Korupcijas un noziedzības apkarošanas biroja (KNAB) uzsākto kriminālprocesu, lai nodrošinātu pilnvērtīgu Bērnu slimnīcas valdes darbu, kā arī lai sadarbotos ar tiesībsargājošām institūcijām.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders aģentūrai LETA apstiprināja, ka Mozga lūgums ir saņemts. Ņemot vērā izveidojušos situāciju, tuvākajās dienās, visdrīzāk jau nākamnedēļ, tiks lemts par jaunas valdes izveidošanu.

Jau ziņots, ka vakar veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) pēc tikšanās ar KNAB vadītāju Normundu Vilnīti norādīja, ka pagaidām nav pamata no slimnīcas valdes atstādināt Mozgi, taču, ja izmeklēšanā pierādīsies, ka kontrole nav bijusi pietiekama, tiks lemts par viņa turpmāko darbu Bērnu slimnīcas valdē.

Viņa uzsvēra, ka ir izdots rīkojums par dienesta pārbaudi slimnīcā, pārbaudot visus 2009.gadā veiktos iepirkumus, kā arī atkārtoti tiks pārbaudīta 2008.gada iepirkumu dokumentācija. Ministre uzskata, ka 9.novembrī saņemto Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) rezolūciju Veselības ministrija ir pildījusi, jo no valdes atstādināts tās loceklis Arnis Kramzaks. Ministre arī uzsvēra, ka ir nepamatoti Dombrovska atkārtoti izskanējušie aicinājumi atcelt slimnīcas valdi, jo oficiālu faktu un pierādījumu par Mozga vainu šobrīd nav ne ministrijai, ne KNAB.

Kā ziņots, divas Bērnu slimnīcas amatpersonas un trīs fiziskās personas KNAB tur aizdomās pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

Šajā lietā apcietināts slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks, slimnīcas saimnieciskais direktors Aivars Lisenko, SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvis Raitis Mūrnieks un SIA "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers. Piektajai aizturētajai personai - Kramzaka sievai - KNAB nav lūdzis piemērot apcietinājumu, un viņa ir atbrīvota.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais