Smagā autoavārijā uz Daugavpils šosejas cietuši 17 sportisti no Ukrainas; satiksme bloķēta

© F64 Photo Agency

Aizvadītajā naktī autobusa un kravas automašīnas sadursmē uz Rīgas-Daugavpils šosejas cietuši 17 jauni sportisti no Ukrainas, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Autobuss, kurā atradās 27 Ukrainas pilsoņi, pārsvarā 14 līdz 17 gadus veci atgriezies no sacensībām Tallinā un devies uz mājām Ļvovā.

Sadursme notikusi braucot virzienā no Rīgas pa autoceļu Rīga-Daugavpils, aiz Salaspils uz apvedceļa Baltezers-Saulkalne uzbrauktuves.

Avārijā cieta deviņi jaunieši un deviņi pieaugušie, tostarp kravas automašīnas vadītājs. Cietušie nogādāti Rīgas pilsētas medicīnas iestādēs - Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā un Gaiļezera slimnīcā, bet pārējie desmit autobusa pasažieri izmitināti patversmē Salaspilī.

Autobusā braukusi jauniešu komanda, vecumā no 14 līdz 17 gadiem. Viņi bijuši ceļā no Tallinas, kur piedalījās sporta sacensībās.

Kā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija" sacīja VUGD operatīvais dežurants, pasažieru autobuss pēc sadursmes noripoja nelielā kraujā, taču veiksmīgi palika uz riteņiem, neapgāžoties uz jumta. Bija nepieciešana vairāku cietušo atbrīvošana no avarējušā autobusa.

Kā aģentūra LETA uzzināja Satiksmes informācijas centrā, patlaban notiek avārijas seku likvidēšana. Uz laiku slēgta satiksme uz nobrauktuves no apvedceļa Baltezers-Saulkalne uz autoceļu Rīga-Daugavpils, braucot Daugavpils virzienā.

Notikuma vietā izlijis daudz degvielas un eļļas.

Apbraucamais ceļš pa pretējā virziena nobrauktuvi ar apgriešanos Salaspilī vai Saulkalnē. Prognozējamais avāriju seku likvidēšanas laiks ir vismaz viena diena.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais