Neilgi pēc atklāšanas uzbrukts Latvijas oficiālajai mājaslapai

Neilgi pēc Latvijas Institūta (LI) paziņojuma par valsts jaunā oficiālā informatīvā portāla "Latvia.eu" atklāšanu tas ik pa brīdim nav pieejams. Saskaņā ar sākotnējo diagnostiku piektdien pēcpusdienā mājaslapai uzbrukts mērķtiecīgi.

Šis fakts nepārprotami norāda uz to, ka nepieciešami nopietnāki ieguldījumi valsts kiberdrošībā stratēģiski svarīgu vietņu aizsardzībā, aģentūrai LETA norādīja LI sabiedrisko attiecību projektu speciālists Kārlis Pots.

Portāla administratori pašlaik dara visu, kas ir viņu spēkos, lai jaunā mājaslapa kļūtu pieejama. LI ir vērsies Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā CERT, kā arī rakstīs iesniegumu Valsts policijai, lai atklātu ļaundarus, kas uzbrūk valsts oficiālajam portālam, kura vienīgais uzdevums ir pozitīvas Latvijas atpazīstamības veicināšana.

Kā ziņots, ar LI rīkotu preses konferenci šodien tika atklāta Latvijas jaunā oficiālā mājaslapa "Latvia.eu", kurā mūsdienīgā un lietotājam draudzīgā veidā tiek piedāvāta pamatinformācija par valsti.

Portāla izveides izmaksas, no kurām pusi veidoja Eiropas Savienības pārstāvniecības Latvijā atbalsts, bet otru - LI optimizācijas laikā gūtie ietaupījumi, bija aptuveni 7500 lati.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais