Patversmē "Dzīvnieku draugs" atkal tiekas adoptētie suņi

Ieskandinot Vispasaules dzīvnieku dienu, ko visā pasaulē atzīmē 4.oktobrī, patversme "Dzīvnieku Draugs" un "Dzīvnieku Drauga fonds" šodien aicina visus draugus, atbalstītājus un citus interesentus uz ikgadējo adoptēto suņu salidojumu.

Salidojums šogad notiks jau septīto reizi un ir kļuvis par tradīciju un īstiem svētkiem gan patversmes darbiniekiem, gan brīvprātīgajiem, gan arī jaunajiem saimniekiem. Tā ir iespēja satikt senus draugus, uzzināt, kas izaudzis no mazā, pūkainā kamoliņa, kurš pirms gada tika uzņemts patversmē, priecāties par dzīvniekiem, kas patversmē nonāca ar smagām fiziskām vai psiholoģiskām traumām, bet jaunajās mājās ir ieguvuši otro dzīvi. Šo dienu patversmē vienmēr caurstrāvo prieks caur skumjām un smiekli caur asarām, tik daudz ir aizkustinošu tikšanos, priecīgu pārsteigumu un nebeidzamu stāstu.

Pasākuma mērķis ir arī popularizēt ideju par iespējām palīdzēt patversmes dzīvniekiem. Katru gadu patversmēs nonāk aizvien vairāk suņu, bet adoptēto suņu skaits samazinās. 2006.gadā no patversmes "Dzīvnieku Draugs" uz jaunām mājām devās 349 suņi, 2007.gadā - 357 suņi, 2008.gadā - 278 suņi, 2009.gadā - 305 suņi, 2010.gadā - 189 suņi, 2011.gadā - vairs tikai 157 suņi. Tai pat laikā arvien vairāk dzīvnieku kļūst nevienam nevajadzīgi - daudzi cilvēki aizceļo no Latvijas un savus četrkājainos draugus līdzi neņem, citi vairs nespēj tos uzturēt, vēl citiem dzīvnieks vienkārši kļuvis par apgrūtinājumu. Vidēji 70% patversmē "Dzīvnieku Draugs" nonākušo suņu un kaķu ir "saimnieku" dzīvnieki, 25% - atrasti uz ielas un tikai 5% - īsti bezpajumtnieki, kuriem nekad nav bijis savu māju.

Tāpēc ikviens cilvēks, kurš izvēlas paņemt sev četrkājaino draugu no patversmes, izglābj ne tikai šo suni, bet arī to, kurš ir gaidījis rindā un kuram nu ir atbrīvojusies vieta un līdz ar to dota jauna iespēja - iespējams, pēdējā brīdī...

Svarīgākais