Par zelta gredzena neatmuitošanu KNAB ar 50 latiem soda muitnieku

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 50 latu lielu naudas sodu muitniekam Jurim Ausmanim, kurš, izmantojot dienesta stāvokli, nav atmuitojis ārzemēs paša pasūtīto zelta gredzenu.

Gredzenu veikals muitniekam sūtījis sīkpakā, ko viņš saņēmis savā darba vietā. Gredzenu no sūtījuma Ausmanis izņēmis un muitošanai nodevis jau tukšu sīkpaku.

KNAB konstatējis, ka Ausmanis ir pārkāpis likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, jo izvairījies no muitas administrēto nodokļu nomaksas un veica tādas ar amata pienākumiem saistītas darbības, kurās bija personīgi un mantiski ieinteresēts.

Nolemts muitnieku par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu saukt pie administratīvās atbildības un piemērot naudas sodu.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegtās informācijas, Ausmanis jau pāris mēnešus pēc pārkāpuma izdarīšanas atbrīvots no amata pēc paša vēlēšanās.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais