Prēmēs policistus, kuri Rīgas kanālā izglāba sievieti ar zīdaini

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē šodien atbalstīts priekšlikums apbalvot divus Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbiniekus par drošsirdīgu un pašaizliedzību rīcību, Rīgas kanālā izglābjot sievieti ar zīdaini.

Policisti Toms Jankovskis un Lauris Andrejevs saņems prēmiju 60% apmērā no darbiniekiem noteiktās mēnešalgas - kopumā ap 300 latiem. Prēmijas tiks izmaksātas no Rīgas pašvaldības policijas budžeta līdzekļiem.

Kā ziņots, 14.septembra pēcpusdienā Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki no pilsētās kanāla izglāba sievieti un zīdaini ratiņos. Palīgā saucienus izdzirdējuši Rīgas Pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki, kas Bastejkalna pusē patrulēja pie Brīvības pieminekļa.

Dodoties virzienā, no kurienes skanēja sievietes balss, policijas darbinieki pamanīja, ka kanāla ūdenī atrodas sieviete un bērnu ratiņi. Bērnu ratiņi jau pilnībā bija piesmēlušies ar ūdeni un arī zīdainītis bija sarijies ūdeni. Policijas darbinieki uz vietas izglābtajiem sniedza pirmo palīdzību un nekavējoties izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi, kas cietušos hospitalizēja.

Kā pēc notikušā paskaidroja satrauktā 1989.gadā dzimusī sieviete, atrodoties kanālmalas nogāzē ar diviem maziem bērniem, uz mirkli novērsusi uzmanību no ratiņiem, jo acī bija vēja iepūsts gruzis. Tai mirklī ratiņi ar mēnesi veco bērniņu pa nogāzi ieripojuši ūdenī.

Svarīgākais