Vīrietis gūst apdegumus, iekāpjot katlā ar karstu putru

Vakar Zemgalē 59 gadus vecs iereibis vīrietis, iekāpjot katlā ar karstu putru, guvis termisku pēdas apdegumu, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

No Vidzemes ar termiskiem apdegumiem Valsts apdegumu centrā mediķi nogādājuši 48 gadus vecu vīrieti, kuram, aizmiegot alkohola reibumā ar cigareti, aizdegusies jaka. Savukārt Rīgas reģionā kāds bērns guvis labās plaukstas un labā augšstilba apdegumus, aplejoties ar karstu ūdeni.

Vēl Rīgas reģionā pagājušajā diennaktī palīdzība bija nepieciešama 80 gadus vecai sievietei, kurai kļuva slikti pēc sēņu ēšanas.

Darba traumu vakar Vidzemē guvis 19 gadus vecs vīrietis. Viņš, uzkāpjot uz naglām, sadūris pēdas. Vēl no Vidzemes Mikroķirurģijas centrā mediķi nogādājuši 23 gadus vecu vīrieti, kurš, strādājot ar fleksi, satraumējis pirkstus.

Tikmēr Latgalē vakar kaimiņu suns sakodis 10 gadus vecu meiteni, bet Vidzemē slimnīcā mediķi nogādājuši 15 gadus vecu zēnu, kurš, lecot no šūpolēm, lauzis kāju.

Kopumā mediķi pagājušajā diennaktī saņēmuši 1173 izsaukumus, no kuriem 163 saistīti ar dažādām traumām.

Svarīgākais