Līgatnē sākta jaunās lāču mājas būvniecība

Septembra vidū pēc dažādu formalitāšu veikšanas un cenu aptaujas, kā arī pretendentu izvērtēšanas par lāču mājas pirmās kārtas realizētāju Gaujas nacionālā parka fonds izvēlējās SIA “Konsors", kas jau uzsācis lāču mājas celtniecību Līgatnes dabas takās.

SIA “Konsors" pārstāvis Didzis Turauskis uzver: "Šobrīd ir veikti priekšdarbi un tiek betonēti mājas pamati. Šī brīža situācija neliecina par to, ka varētu rasties kavēkļi, lai mēs neiekļautos noteiktajā termiņā un māju neuzbūvētu līdz 30.oktobrim."

Finansējums lāču mājas projekta abām kārtām šobrīd nav pietiekams, tādēļ tiek realizēta tikai pirmā kārta - mājas būvniecība. Pastaigu iežogojuma būvniecība notiks, kad tiks atrasti nepieciešamie līdzekļi.

Baiba Pavloviča, Gaujas nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja, stāsta: "Projekta lielās izmaksas saistītas ar to, ka lāču mājas un iežogojuma būvniecības risinājuma izvēle veikta domājot ilgtermiņā, nevis par ātrāko un lētāko variantu. Lāču mītnei jābūt drošai un tā jānodrošina pret dažādām lāču darbības un spēka izpausmēm“.

Projekta kopējās izmaksas sasniedz 90 000 latus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais