Ratnieks lūdz izskatīt ziņas par Ķīļa biroja iejaukšanos mediju darbībā

Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Edvards Ratnieks vairākām valsts amatpersonām ir iesniedzis vēstuli ar lūgumu izskatīt 14.septembrī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "100.panta preses klubs" izskanējušo paziņojumu, ka Roberta Ķīļa birojs ir pieprasījis E. Ratnieka nepiedalīšanos raidījumā.

Vēstule šodien nogādāta Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Saeimas frakciju priekšsēdētājiem, Tiesībsargam Jurim Jansonam, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam Aināram Dimantam, LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram.

E.Ratnieks: "Šāda situācija, kad tiek ierobežota vārda brīvība, nav pieļaujama, tāpēc sagaidu operatīvu rīcību atbildīgo amatpersonu kompetences ietvaros. Ceru jau tuvākajā laikā saņemt atbildi uz šodien iesniegto vēstuli ar situācijas skaidrojumu."

Kā ziņots iepriekš, LSA prezidents saņēma uzaicinājumu piedalīties LTV veidotajā raidījumā, kurā viesojās arī Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševiskis, taču jau nākamajā dienā viņam paziņoja, ka diskusijai piemērotāks esot Saeimas pārstāvis. Kā vēlāk noskaidrojās, šis pārstāvis bija Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete, kura raidījumā piedalījās E.Ratnieka vietā.

Svarīgākais