No apdrošinātāja piedzen 140 008 latus par ugunsgrēkā cietušu īpašumu

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta nolēmusi par labu Sergejam Zeņkovam no AAS "Balta" piedzīt 140 008 latus par ugunsgrēkā cietušu īpašumu, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Prasībā tika lūgts piedzīt 163 391 lata apdrošināšanas atlīdzību, bet AT prasību apmierināja daļēji. Lietā kā trešā persona ir arī AS "Swedbank".

Tiesa nolēma piedzīt no "Baltas" par labu Zeņkovam apdrošināšanas atlīdzību 138 510 latu un tiesas izdevumus 1498 latu apmērā. Tāpat nolemts piedzīt no "Baltas" valsts ienākumos ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus 43 latu apmērā.

AT noteica desmit dienu termiņu no sprieduma spēkā stāšanās dienas labprātīgai sprieduma izpildei. Spriedumu var pārsūdzēt kasācijas kārtībā AT Senāta Civillietu departamentam 30 dienu laikā no pilna sprieduma noformēšanas dienas, iesniedzot kasācijas sūdzību AT Civillietu tiesu palātā. Pilns spriedums būs gatavs 25.septembrī.

Lieta ir ierosināta par apdrošināšanas atlīdzības izmaksu par Zeņkova ugunsgrēkā cietušu īpašumu.

Apdrošināšanas sabiedrības "Balta" komunikācijas vadītāja Ilze Rassa biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka abu pušu neatkarīgajiem ekspertiem bija atšķirīgi viedokļi par ugunsgrēka izcelšanās cēloņiem un to, kas ir darīts ugunsdrošības nodrošināšanai.

Lai lemtu par tālākajiem soļiem šajā tiesvedībā, apdrošināšanas kompānijai ir jāiepazīstas ar pilnu tiesas spriedumu, informēja Rassa.

Pēc Latvijas tiesu reģistrā pieejamās informācijas, tiesvedība šajā lietā pirmajā instancē Rīgas apgabaltiesā tika divas reizes apturēta, tomēr tiesnese izlēma turpināt tās izskatīšanu.

2011.gada 7.aprīlī tiesa nolēma Zeņkova prasību daļēji apmierināt, tomēr "Balta" apelācijas kārtībā vērsās AT, apstrīdot šo apgabaltiesas spriedumu.

Latvijā

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks seminārs pašvaldību speciālistiem, kurā par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem stāstīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģionā.

Svarīgākais