Bitenieki aizsāk Medus dienas un 15. septembrī aicina visā Latvijā apmeklēt dravas

Latvijas Biškopības biedrība (LBB) aizsāk jaunu tradīciju, katru gadu septembra otrā sestdiena turpmāk būs Medus diena dravā. Šogad tas ir 15.septembris, kad bitenieki no dažādiem Latvijas novadiem vērs savas dravas ikvienam apmeklētājam. Dravā būs iespējams iegūt zināšanas par bitēm, biškopja profesijas noslēpumiem, dažādām medus šķirnēm, uzzināt kā rodas medus, degustēt un iegādāties to.

Medus iegūšana nav iespējama bez bišu un biškopja kopīga darba. Bites nes nektāru no ziediem un šūnās to pārvērš par medu, savukārt biškopis rūpējas par bitēm, to veselību, veicina saimju attīstību un sagatavo medu tādā gala produktā, lai tas būtu ērti lietojams ikvienam medus ēdājam.

"Medus dienas dravā mērķis ir popularizēt biškopības nozari, biškopja amatu un, protams, arī bišu produktus. Dravas apmeklējums sniegs ikvienam zināšanas par medus sastāvu, tā labajām īpašībām un atšķirīgajām medus šķirnēm. Biškopji sniegs atbildes uz jautājumiem - kā rodas medus, kur un kā iegādāties kvalitatīvu medu. Biškopja arods ir viens no senākajiem Latvijā un par to mēs varam pārliecināties arī Latvju dainās. Tāpēc medus viennozīmīgi ir ne tikai dabīgs un veselīgs, bet arī ļoti latvisks produkts," par Medus dienu dravā stāsta LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Šogad savas dravas vērs biškopji no dažādiem Latvijas novadiem.

Biškope Liena Muceniece no Lielvārdes novada, Kaibalas; Agnese Sitnika no Daugavpils novada, Līksnas pagasta. Biškopis Juris Ronis no Engures novada; Almants Štelcs no Alojas novada, Staiceles; Viesturs Karlivāns no Burtnieku pagasta; Egons Upītis no Talsu novada, Balgales pagasta; Jānis Sulutaurs no Ķekavas novada, Daugmales pagasta; Mārtiņš Krauklis no Pārgaujas novada, Straupes pagasta; Jānis Vainovskis no Brocēnu novada, Blīdenes pagasta.

Ikviens interesents var apmeklēt dravu bez maksas. Biškopji gaidīs gan individuālus apmeklētājus, gan grupas: ģimenes, darba kolektīvus, skolēnus, draugu kompānijas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.