Lidostas pasažieriem jārēķinās ar ilgāku reģistrētās bagāžas nodošanas laiku

Starptautiskajā lidostā "Rīga" no rītdienas, 11.septembra, tiks veikta divu jaunu pasažieru reģistrētās bagāžas pārbaudes iekārtu uzstādīšana, un tā rezultātā līdz novembra beigām pasažieriem pie reģistrācijas galdiem jārēķinās ar ilgāku reģistrētās bagāžas nodošanas laiku.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja lidostā, lai savlaicīgi tiktu nokārtotas nepieciešamās formalitātes, pasažieri tiek aicināti lidostā ierasties ne vēlāk kā divas stundas pirms plānotā lidojuma.

Pasažieru reģistrētās bagāžas pārbaudes iekārtu uzstādīšana ir obligāta Eiropas Komisijas prasība. Atbilstoši Eiropas Komisijas regulai nepieciešams novecojušās bagāžas pārbaudes iekārtas nomainīt pret jaunām.

Darbi notiek sadarbībā ar kompāniju "Logan Teleflex Ltd." Projekta gaitā paredzēts jaunās iekārtas integrēt esošajā bagāžas transportēšanas konveijerā.

Šī gada februārī starptautiskās lidostas "Rīga" valde apstiprināja slēgtā konkursa "Divu jaunu EDS iekārtu iegāde" rezultātus un personu apvienības SIA "Saint Tech" un "Gate Technologies Ltd" iesniegto piedāvājumu par kopējo summu 1,23 miljoni eiro (850 000 latu) bez pievienotās vērtības nodokļa. Daļa no šīs summas ir valsts dotācija un daļa - lidostas līdzekļi, tostarp iekasētā drošības maksa.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs, šī gada astoņos mēnešos apkalpojot 3,25 miljonus pasažieru.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.