Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Pirmā mācību diena aizvadīta daudz mierīgāk nekā citus gadus

© F64 Photo Agency

Pirmā mācību diena Rīgā un tās apkārtnē aizvadīta ļoti mierīgi. Citus gadus dažādu pārkāpumu un apreibinājušos jauniešu bijis krietni vairāk, aģentūrai LETA atzina Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Daži pārkāpumi gan esot bijuši, bet tie policijas skatījumā bijuši nenozīmīgi. Policija ar prieku secina, ka lielākā daļa jauniešu ir iemācījušies svinēt mācību gada sākumu bez apreibinošu vielu lietošanas un neizdarot citus pārkāpumus.

Vakar vakarā Rīgas Pašvaldības policija ziņoja, ka Rīgā par dažādu pārkāpumu izdarīšanu policija aizturējusi 17 nepilngadīgas personas.

Vakar desmit nepilngadīgas personas pieķertas smēķējot un divas - sabiedriskā vietā atrodoties ar atvērtām alkohola pudelēm, bet vēl četri nepilngadīgie pieķerti sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī. Viens nepilngadīgais aizturēts par dabisko vajadzību kārtošanu sabiedriskā vietā.

Vēl pirmajā mācību dienā aizturēta arī viena pilngadīga persona, kas nepilngadīgajai personai devusi lietošanai tabakas izstrādājumus.

Kā ziņots, vakar, dienā, kad Latvijā sākas kārtējais mācību gads un, kā ik gadu, jaunieši šo dienu vēlas nosvinēt, policija pastiprināti uzrauga jauniešu pulcēšanās vietas, kā arī raugās, lai tirgotāji nepārdotu nepilngadīgajiem alkoholiskos dzērienus.

Policijas Rīgas reģiona pārvalde sadarbībā ar Pašvaldības policiju pirmajā mācību nedēļā pievērsīs pastiprinātu uzmanību jauniešu pulcēšanās vietām, skolu teritorijām, kā arī kontrolēs, vai pie mācību iestādēm tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums.

Saskaņā ar Rīgas domes rīkojumu no šodienas līdz 9.septembrim pie Rīgas mācību iestādēm ieteicamais braukšanas ātrums ir 30 kilometri stundā, tādēļ arī to apkārtnē patrulēs policija. Arī fotoradaru dislokācija būs pietuvināta mācību iestādēm.