Izdienas pensionāri arī varēs saņemt apliecības

Lai izdienas pensiju saņēmēji varētu saņemt atvieglojumus, kuri paredzēti pensionāriem, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) plāno izsniegt bezmaksas apliecības arī izdienas pensionāriem.

Apliecības būs derīgas līdz brīdim, kamēr cilvēks būs sasniedzis vecuma pensijas piešķiršanai noteikto vecumu. Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče norāda, ka tas attieksies uz tiem cilvēkiem, kuriem izdienas pensija piešķirta saskaņā ar nolikumu Par izdienas pensijām vai nolikumu Par iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva darbinieku pensijām.

Paredzēts, ka izdienas pensijas saņēmēja apliecības 2012. gada beigās varēs saņemt ne tikai tie izdienas pensijas saņēmēji, kuri pensijā dodas šogad, bet arī tie 4500 cilvēku, kuri šo statusu ieguvuši līdz 2011. gadam. Pēc VSAA aprēķiniem, vienas laminētas apliecības izgatavošana maksās astoņus santīmus.

M. Kupče skaidro: lai saņemtu apliecību, cilvēkam VSAA nodaļā būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiesniedz fotogrāfija (3x4 cm). Plānots, ka apliecību izsniegs tajā pašā dienā, kad iesniegta fotogrāfija. Pēc cilvēka lūguma piecu darba dienu laikā apliecību varēs nosūtīt pa pastu ierakstītā vēstulē. Ja apliecība būs nozaudēta, nozagta, kļuvusi lietošanai nederīga vai mainījušies personas dati, izdienas pensiju saņēmēji apliecību varēs saņemt atkārtoti.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.