Latgalē negadījumos uz dzelzceļa viens vīrietis cieš, viens - iet bojā

2.septembrī Latgalē uz dzelzceļa notikuši divi negadījumi, kuros viens vīrietis smagi cietis, bet vēl viens - gājis bojā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, 2.septembrī ap plkst.11 Daugavpils novada Kalupes pagastā, dzelzceļa posmā Nīcgale-Vabole gājis bojā kāds 1974.gadā dzimis vīrietis.

Pēc sākotnējās informācijas vīrietis gulējis tieši uz sliedēm un nav reaģējis uz vairākiem vilciena brīdinājuma signāliem.

Ekstremālas bremzēšanas rezultātā apturēt vilcienu nav izdevies tik ātri, lai izvairītos no sadursmes, jo attālums līdz uz sliedēm gulošajai personai nav bijis pietiekami liels.

Par notikušo sākts kriminālprocess, policija turpina skaidrot negadījuma apstākļus.

Līdzīgs negadījums noticis arī 2.septembrī ap plkst.3.30 Līvānos, apmēram 150 metrus pirms dzelzceļa pārbrauktuves.

Negadījumā cietis 20 gadus vecs jaunietis, kurš bija sēdējis uz dzelzceļa sliedēm un nav reaģējis uz vilciena brīdinājuma signāliem. Cietušais smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Arī par šo negadījumi ir sākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais