Par automašīnas izmantošanu bez saskaņojuma KNAB piemēro 200 latu soda naudu Signei Plūmiņai

Par nomātas automašīnas izmantošanu komandējuma laikā bez saskaņojuma Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ar 200 latu naudas sodu sodījis Datu valsts inspekcijas direktori Signi Plūmiņu, liecina KNAB mājaslapā pieejamā informācija.

Plūmiņa saukta pie administratīvās atbildības par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu.

KNAB šā gada 21.jūnijā, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par Plūmiņu, konstatējis, ka Plūmiņa pērn, pārbraucot no komandējuma vietas Briselē uz apdzīvotu vietu, kas nav saistīta ar komandējumu, un no šīs apdzīvotās vietas pārbraucot uz nākamā komandējuma vietu - Prāgu, izmantojusi nomātu automašīnu "Mercedes Benz" bez komandējumā nosūtījušās institūcijas atļaujas. 2011.gada 22.jūnijā, apstiprinot avansa norēķinā iekļauto izdevumu atlīdzināšanu, Plūmiņa atradās interešu konflikta situācijā, secinājis KNAB.

Plūmiņa, pildot valsts amatpersonas pienākumus un realizējot amata pilnvaras, veica darbības, kurās viņa bija personiski un mantiski ieinteresēta, tādējādi pārkāpjot likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā noteikto aizliegumu, kā arī neievērojot Ministru kabineta noteikumus par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Kā norāda KNAB, izskatot administratīvā pārkāpuma lietu un izvērtējot visus apstākļus un lietā esošos pierādījumus, kā arī no tiem izrietošos objektīvos, racionālos un juridiskos apsvērumus, kā arī pārkāpuma raksturu, pārkāpēja personību, viņa vainas pakāpi, mantisko stāvokli un atbildību mīkstinošos un pastiprinošos apstākļus, tika nolemts izbeigt lietvedību Plūmiņas administratīvo pārkāpumu lietā daļā par neziņošanu par atrašanos interešu konflikta situācijā, jo viņas darbībās netika konstatēts administratīvā pārkāpuma sastāvs. Savukārt par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, nolemts saukt Plūmiņu pie administratīvās atbildības un sodīt ar naudas sodu 200 latu apmērā.

Svarīgākais