Līgatnes dabas takās atklāj jauno putnu māju

Līgatnes dabas parks aicina savus mazākos apmeklētājus, kopā ar vecākiem, brīvdienās pirms jaunā mācību gada sākšanās apciemot Jauno putnu māju, kas tika uzbūvēta, lai varētu to papildināt ar jauniem iemītniekiem, kā arī tāpēc, ka vecā mītne bija novecojusi.

Jaunajā putnu mājā dzīvos divi ūpji, trīs meža pūces un urālpūce - kopā seši putni. Gaujas nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja Baiba Pavloviča stāsta, ka jaunajā putnu mājā ir vairāk „istabu” nekā vecajā, tādēļ Līgatnes dabas takas ar prieku uzņem Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza dāvinājumu - urālpūci jeb garastes pūci.

"Arī Līgatnes dabas takas domā par jaunā mācību gada sākumu. Lai mazākajiem apmeklētājiem - skolēniem ir iespēja kvalitatīvāk iepazīt plēsīgo putnu dzīvi, jaunās putnu mājas atklāšana notiek mācību gada sākumā, " informēja B. Pavloviča piebilstot, ka putni jaunajā mājvietā apskatāmi no sestdienas - 1.septembra.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais