Meroni: "Neue Zuricher Zeitung" nav rakstīts tas, kas tur patiesībā ir rakstīts

© nra.lv

Ņemot vērā, ka Šveices advokāts Rudolfs Meroni ziņu portālam Nozare.lv apgalvo ne tikai to, ka Šveices tiesībsargājošās iestādes viņam nav uzrādījušas apsūdzību, bet arī to, ka šāda informācija nav publicēta Neue Zuricher Zeitung, portāls nra.lv publicē attiecīgo respektablā Šveices laikraksta publikāciju, kā arī tā profesionālu tulkojumu latviešu valodā.

Kā jau ierasts, R. Meroni Nozare.lv apgalvo, ka Neatkarīgajā Rīta Avīzē ar atsauci uz Neue Zuricher Zeitung publicētā informācija par Dītera Bēringa lietu, kurā pret Šveices advokātu celta apsūdzība, ir "klaji melīga un pilnībā nepatiesa". Tāpat R. Meroni stāsta, ka viņš bijis liecinieks šajā lietā, „kas pēc astoņus gadus ilgas izmeklēšanas pagaidām ir bez rezultāta. Viņš skaidro, ka kā advokāts tikai mēģinājis palīdzēt glābt investoru naudu, kura bija ieguldīta Bēringa fondos,” raksta LETA.

Tāpat viņš apgalvo, ka pret „Meroni vērstā "melīgā" PR kampaņa esot veidota, lai iespaidotu Rīgas apgabaltiesu un panāktu, ka tā atceļ Meroni deleģētās tiesības pārvaldīt par labu Latvijas valstij arestētos, Lembergam slēpti piederošos īpašumos un vērstos pret Meroni kā liecinieku.

To apliecinot arī Anša Sarmuļa advokāta Jāņa Rozenberga pirmdien Rīgas apgabaltiesai izteiktais lūgums vērsties Šveices tiesībsargājošajās iestādēs, lai tiesa izlemtu, vai Meroni aizvien var pārvaldīt arestēto Lemberga mantu.”

"Jau ilgstoši, kopš sāku sniegt liecības Ģenerālprokuratūrā par Lemberga noziedzīgajiem nodarījumiem, Latvijā esmu saskāries ar pret mani vērstu melnā PR kampaņu. Šajā melnā PR cīņā kopā ar Lembergu iesaistījušies arī nesenie viņa oponenti - Olafs Berķis un Oļegs Stepanovs, kuri, tāpat kā advokāts Rozenbergs, cenšas panākt, lai Rīgas apgabaltiesa izlemj par man uzticētās arestētās Lemberga mantas pārvaldības maiņu," Nozare.lv skaidrojis Meroni.

Svarīgākais