Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Ģimenes lūdz ielikt skolas somai burtnīcas un zīmuļus

Neatkarīgās sadarbībā ar uzņēmumu Grand Credit rīkotā labdarības akcija Skolas soma tuvojas noslēgumam – laikraksta pasta kastīte pildījusies ik dienu, jo saņemto vēstuļu skaits ar lūgumu palīdzēt mērojams vairākos desmitos.

Galvenokārt ģimenes lūgušas palīdzību elementāru mācību līdzekļu – burtnīcu, zīmuļu, plastilīna un citu – iegādē, kas apliecina, ka daudzām ģimenēm ar bērniem šovasar ir grūtības sagatavot skolēnus jaunajam mācību gadam.

Skolas somas akcijas laikā laikraksts aicināja rakstīt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes, aizpildot anketu un atzīmējot tos mācību līdzekļus, kurus skolas bērniem nepieciešams iegādāties. Apkopojot saņemtās vēstules, secināms, ka daudzām ģimenēm ir nepieciešams atbalsts daudzu pamata mācību līdzekļu iegādē, ko skola nenodrošina. Vecāki un bērni raksta, ka ir jāiegādājas gan līniju, gan rūtiņu burtnīcas, zīmēšanas bloki, guašas krāsas, aplikāciju papīrs, penāļi, krāsainie zīmuļi, līmes zīmuļi un papīra līme, rūtiņu un līniju klades, krāsaino pildspalvu komplekti, plastilīns, krītiņi, otas, akvareļkrāsas, lineāli, pildspalvas un šķēres. Lai arī katrs atsevišķi, piemēram, burtnīcas, nemaksā dārgi, iegādāties visu kopā skolēniem nepieciešamo, īpaši tad, ja ģimenē aug vairāk par diviem skolēniem, ir apgrūtinoši. Vecāki norāda, ka jāiegādājas arī darba burtnīcas, kas izmaksā lielāko daļu finansējuma. Vairākas ģimenes lūgušas ziedot skolas somas, cirkuļus un citus rasēšanas piederumus, ūdenstraukus zīmēšanas stundām, mulinē diegus, dažādas formas lineālus, flomāsterus, nošu burtnīcas, vāciņus burtnīcām un grāmatām. Daudzbērnu ģimenēm trūkst arī naudas lielāku pirkumu izdarīšanai – sporta un ikdienas apavu, treniņtērpu, ziemas drēbju un galda lampu iegādei.

Neatkarīgā saņēmusi vēstules no visas Latvijas – Limbažiem, Kārsavas, Tukuma, Alūksnes, Kandavas, Alojas, Ludzas, Lubānas, Jēkabpils, Auces, Carnikavas, Rīgas un citām pilsētām un novadiem, no ģimenēm, kurās aug divi līdz pat desmit bērni, kuri šogad sāks mācības no otrās līdz pat devītajai klasei, kā arī ģimenēm, kurās ir bērnudārza vecuma bērni.

Akcijas Skolas soma ideja sakņojas tradicionālajā un populārajā laikraksta Ziemassvētku labdarības vēstuļu akcijā, kur ikviens var uzrakstīt Ziemassvētku vecītim vēstuli. No pagājušā gada laikraksts organizē labdarības akciju arī vasarā, īsi pirms skolas sākuma, lai bērniem, kuri saņems atbalstu skolai, 1. septembris būtu viena no laimīgākajām dienām gadā. Par dāvanām skolēniem rūpējas uzņēmums Grand Credit. «Ar šo mazo atbalstu mēs cenšamies norobežot bērnus no pieaugušo dzīves problēmām un pagarināt bērnību, kas jāizbauda,» norāda Grand Credit pārstāvis Jevgēnijs Mihailovs. «Iepriekšējo gadu pieredze ir pierādījusi, ka šī akcija liek smaidīt ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem. Bērnu smaidi – lūk, tas ir galvenais atalgojums šīs akcijas organizatoriem un dalībniekiem. Mēs nevaram palīdzēt visiem, taču cenšamies sniegt pastāvīgu, noteiktu palīdzību iespēju robežās.