Lieģis Limbažos lasīs lekciju par NATO

Rīt, 13. novembrī, aizsardzības ministrs Imants Lieģis Aizsardzības ministrijas (AM) organizētā diskusiju cikla Latvijas vidusskolās ietvaros viesosies Limbažu 1. vidusskolā. Lekcijas laikā skolēniem tiks demonstrēta filma par Afganistānu, kurā izmantoti fragmenti no NATO 2009. gada filmas "Afghanistan. Road to Stability", 2006. gada filmas "Latvijas miera misija" un v/a "Tēvijas Sargs" videoklipiem.

Pēc filmas noskatīšanās aizsardzības ministrs skolēnus informēs par Latvijas karavīru dalību NATO, īpašu uzmanību veltot starptautiskajai operācijai Afganistānā.

Šoruden jau ceturto gadu pēc kārtas AM turpina iesākto tradīciju rīkot diskusiju ciklu Latvijas vidusskolēniem par drošības politikas tēmām. Šogad diskusiju cikls veltīts Latvijas armijas 90. gadadienai, nra.lv informēja Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākais referents Artūrs Graudiņš.

Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu, visos Latvijas novados notiek dažādi pasākumi - militārās parādes, NBS orķestru koncerti, piemiņas ceremonijas, karavīru, zemessargu un jaunsargu sporta sacensības, pārgājieni un talkas, kā arī politikas un vēstures ekspertu diskusijas un konferences.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.