Glābējus ar īsziņu starpniecību šogad izsaukuši vairāk nekā 15 cilvēki

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šogad saņēmis vairāk nekā 15 īsziņas ar lūgumiem palīdzēt, informē VUGD Operatīvās vadības pārvaldes pārstāve Baiba Petrova.

Kopš šā gada 6.februāra cilvēki ar dzirdes un runas traucējumiem pēc palīdzības dienestā var vērsties ar mobilā telefona īsziņu, sūtot to uz numuru 112. Pēc īsziņas saņemšanas VUGD izvērtē tās saturu un nodod to tālāk dienestiem, kurus būtu nepieciešams iesaistīt.

Visbiežāk īsziņu sūtītājiem bijusi nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, pastāstīja Petrova.

Tomēr ne visos gadījumos dienesti reāli tikuši iesaistīti. Daži īsziņu sūtītāji vēlējušies paziņot par kādu problēmu, kura nav bijusi dienestu kompetencē, piemēram, cilvēks nevar atrast darbu, vai ir problēmas ģimenē.

VUGD pārstāve atklāja, ka no datubāzē reģistrētajiem vājdzirdīgiem un nedzirdīgiem cilvēkiem, šajā laika posmā īsziņas nav saņemtas. "Vēlreiz vēlētos atgādināt, ka šis pakalpojums ir paredzēts cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuri nevar piezvanīt un izstāstīt, kāda nelaime notikusi un kāda palīdzība nekavējoties nepieciešama," uzsvēra Petrova.

Cilvēkus, kuriem nav valodas traucējumu VUGD aicina izsaukt palīdzību ar zvanu, tomēr, ja ir situācija, kad nav iespējams piezvanīt, jebkurš var sūtīt īsziņu, norādot savu atrašanās vietu un situācijas aprakstu un iemeslu, kādēļ nevar piezvanīt.

Svarīgākais