Valdība pilnvaros VNĪ iegādāties dzīvokli eksprezidenta Zatlera vajadzībām

Ministru kabinets otrdien, 28.augustā, spriedīs par dzīvokļa iegādi eksprezidenta Valda Zatlera vajadzībām un plāno pilnvarot VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) iegādāties dzīvokli Elizabetes ielā 17.

Izskatīšanai valdības sēdē iesniegtajā Ministru kabineta rīkojuma projektā teikts, ka Finanšu ministrijai (FM), sagatavojot priekšlikumus šā gada valsts budžeta izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā, jāiekļauj priekšlikums par finansējuma paredzēšanu nekustamā īpašuma Rīgā, Elizabetes ielā 17, iegādei.

195,3 kvadrātmetrus plašā Elizabetes ielas dzīvokļa iegādei būs nepieciešami 484 934 lati, bet vēl 9714 latus vajadzēs, lai segtu ar dzīvokļa iegādi saistītos izdevumus - valsts nodevu un kancelejas nodevu, teikts FM sagatavotajos dokumentos.

Valdība pilnvaros VNĪ iegādāties dzīvokli, noslēgt pirkuma līgumu un ierakstīt nekustamo īpašumu zemesgrāmatā uz valsts vārda FM personā.

VNĪ iznomās dzīvokli Valsts prezidenta kancelejai, kas to nodos bezatlīdzības lietošanā Zatleram.

Izdevumi par telpu nomu, telpu uzturēšanu un komunālajiem maksājumiem tiks nodrošināti valsts budžeta programmā "Valsts prezidenta darbības nodrošināšana".

Jau ziņots, ka dzīvokli eksprezidenta vajadzībām izraudzījās īpaša komisija. Dzīvoklis tiek iegādāts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas. Šis dzīvoklis arī patlaban tiek īrēts Zatlera vajadzībām.

Likums par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu paredz, ka, atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts lietošanā vienu valsts dzīvokli. Kad Zatlers atstāja Valsts prezidenta amatu, valsts īpašumā nebija piemērota dzīvokļa, tāpēc tika izsludināts konkurss par atbilstošu dzīvojamo telpu iegādi.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais