Ventspils Tūrisma informācijas centra apmeklējums audzis gandrīz divas reizes

Ventspils Tūrisma informācijas centra apmeklējums nepilnos 8 mēnešos ( no 2012.gadā no janvāra līdz 15.augustam) gandrīz divas reizes jeb par 78% pārsniedzis 2011.gada 8 mēnešu apmeklējumu.

Pērn 8 mēnešos tika apkalpoti vairāk kā 5000 cilvēki, bet šogad nepilnos 8 mēnešos jau gandrīz 10 000 cilvēki. Lielākais apmeklējuma rekords bija Pilsētas svētkos, kad sestdien, 4.augustā TIC apmeklēja 885 cilvēki.

Apkalpoto ārvalstu ceļotāju skaits šogad pieaudzis par 20%, bet pašmāju ceļotāju - 2,3 reizes. Pērn gandrīz 3000 ceļotāji no Latvijas iegriezās Ventspils TIC, bet 2012.gadā vairāk kā 6,5 tūkstoši. Divas reizes pieaudzis arī apkalpoto tūristu skaits no Skandināvijas valstīm - Zviedrijas un Somijas, bet Krievijas un Baltkrievijas ceļotāju - 4 reizes. Iespējams, pateicoties itāļu valodas nometnei, kas norisinājās šovasar Ventspilī, pieaudzis arī Itālijas ceļotāju skaits.

Ceļotāji atzinīgi novērtē Ventspils virtuālās vēstniecības www.visitventspils.com iespējas, kas pieejama septiņās valodās un par ventiem piešķirtās atlaides vairāk kā 60 tūrisma objektos. Virtuālās vēstniecības mājas lapa kopš darbības uzsākšanas 2011.gada decembrī apmeklēta gandrīz 180 000 reižu, bet par reģistrētiem lietotājiem kļuvuši gandrīz 11 000 cilvēku visā pasaulē. Vidējais apmeklējuma ilgums ir 6,5 minūtes. Aktīvākie ir Latvijas, Lietuvas un Krievijas ceļotāji. 208 ceļotāji seko Ventspils aktualitātēm populārajā sociālās komunikācijas vietnē Facebook, bet vairāk kā 2000 - Twitter (@ventspilslv un @visitventspils).

Populārākās ventu izmantošanas vietas ir Mazbānītis, Livonijas ordeņa pils, Piedzīvojumu parks un Ūdens piedzīvojumu parks. Dažādos Ventspils tūrisma objektos ar ventiem norēķinājušies vairāk kā 11 000 cilvēku, izmantojot atlaides par gandrīz 705 000 ventiem jeb vairāk kā 7000 latiem.

Šobrīd ventus var pelnīt reģistrējoties www.visitventspils.com , izpildot testus, izveidojot tūrisma maršrutu vai video, ievietojot ventspilinga foto, saliekot puzli vai veidojot savu bilžu galeriju, kā arī piedaloties spēlē "Ceļo ar ventiem".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)