Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks Svītrainās dienas

Rīgas Zooloģiskais dārzs no šodienas līdz 19.augustam rīkos ikgadējās Svītrainās dienas, kuru programmā apmeklētājiem piedāvās dažādas izglītojošas aktivitātes, pastāstīja Zooloģiskā dārza Informācijas dienesta pārstāvis Māris Lielkalns.

Svītrainās dienas ir tradicionāls Zooloģiskā dārza rīkots pasākums, kurā apmeklētājiem ir iespēja izzināt savvaļas dzīvnieku pasaulē tiks nozīmīgo dzīvnieku kažoku svītrojuma, plankumu un krāsas nozīmi.

Trīs dienu garumā ikviens, kurš sevī jūt urdāmies zinātkāres nemieru, būs aicināts zoodārzā meklēt, uzzināt, vērot un piedalīties ekskursijās, lai vēl vairāk izzinātu par dzīvnieku pasauli.

Svītraino dienu laikā netiks aizmirsti arī melnbalti tērptie Džentū pingvīni, kuri Rīgas Zooloģiskajā dārzā uzturēsies tikai vēl dažas nedēļas. Šos pasaulē trešos lielākos pingvīnus apmeklētāji zoodārzā varēs aplūkot katru dienu līdz 30.augustam.

Savukārt Svītraino dienu programma katru dienu no plkst.10 līdz 16 apmeklētājiem piedāvās iesaistīties orientēšanās spēlē "Kā svītras palīdz dzīvniekiem?". Spēles gaitā apmeklētājiem būs iespēja kasēs saņemt plānu ar Svītraino takas maršrutu, atrast sešus dzīvniekus, izpildīt uzdevumu un saņemt pārsteiguma balviņas.

Radošā darbnīca "Svītras un krāsas", kurā varēs atklāt patieso svītru un rakstu nozīmi dzīvnieku pasaulē, notiks no plkst.12 līdz 16, bet plkst.11 un 13 apmeklētāji būs aicināti pulcēties pie Flamingu aploka, lai dotos ekskursijā "Krāsas un raksti". Ekskursijas laikā interesentiem būs iespēja iepazīt kā ķermeņa krāsa un forma palīdz dzīvniekiem gan slēpties, gan medīt, gan piesaistīt uzmanību. Tāpat apmeklētāji varēs sekot līdzi publiskajai dzīvnieku barošanai un citām interesantām nodarbēm.

Lielkalns norādīja, ka dzīvniekiem svītras, plankumi un dažādais krāsojums ir nepieciešams, lai varētu savvaļā izdzīvot. Piemēram, zebras, kas visiem asociējas ar melnbaltām strīpām, Savannā pulcējas lielos baros, un barā viņu svītrainais ietērps žilbina mednieka - lauvas - acis. Savukārt tīģerim viņa strīpas un krāsas palīdz slēpties zāle.

Svītraino dienu pasākums Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiek rīkots sadarbībā ar "Uzziņu dienestu 1188", tādēļ šajās tīs dienās ieejas biļetēm tiks piemērota viena lata atlaide. Pieaugušajiem ieejas biļete maksās trīs latus, bērniem no četru līdz 18 gadu vecumam, kā arī pensionāriem līdz 70 gadu vecumam biļete maksās divus latus. Savukārt bērni līdz četru gadu vecumam un pensionāri, kuru vecums pārsniedz 70 gadus, tāpat kā ikdienā, zoodārzu varēs apmeklēt bez maksas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais