Lai pateiktos Latvijas olimpiešiem, plāno savākt miljonu virtuālu aplausu

Lai pateiktos visiem Latvijas olimpiešiem, izveidots interneta projekts "latvijasveic.lv", kura mērķis ir savākt miljonu virtuālu aplausu, informē digitālās aģentūras "Djigital" pārstāvis Jānis Polis.

Kā interneta lapā norāda projekta īstenotāji, mazai valstij katra sportista piedalīšanās olimpiskajās spēlēs ir liels notikums, katra medaļa - izcils panākums. "Londonā 46 Latvijas olimpieši savai valstij atdeva sviedrus, asaras, ticību, gribasspēku, talantu un ilgu gadu darbu. Dažiem uzgavilēja pasaule, citi palika nepamanīti, tomēr ikviens no viņiem ir pelnījis mūsu visu cieņu un apbrīnu," uzver projekta īstenotāji.

Interneta vietnē ikviens var pievienot savus virtuālos aplausus līdzjutēju kopīgam apsveikumam Latvijas olimpiešiem, izmantojot datora tastatūru vai arī aplaudējot tieši datorā iebūvētajā mikrofonā.

Polis skaidro, ka ideja radusies spontāni, iedvesmojoties no Londonas olimpisko spēļu laikā piedzīvotā. "Vēlējāmies paši sev un ikvienam līdzjutējam dot iespēju pateikt "paldies" un parādīt, ka mūsu ir ļoti daudz," komentē Polis.

Līdz šodienas pusdienlaikam vietnē bija savākti 205 577 aplausi, liecina mājaslapā pieejamā informācija. Taču to skaits pieaug diezgan strauji - piemēram, ap plkst.11.50 lapā bija aptuveni 157 500 aplausi.

Lapā arī iespējams uzzināt Latvijas medaļnieku sagaidīšanas laikus Rīgas lidostā, kā arī nokļūt uz visu Londonā pārstāvēto Latvijas sportistu individuālajiem profiliem.

Jau ziņots, ka Latvija Londonas olimpiskajās spēlēs tikusi pie divām medaļām - zelta godalgu izcīnīja BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, bet pie bronzas tika pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Latvijas pieteikumā dalībai Olimpiādē bija kopumā 46 sportisti.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais