Ventspils Augstskolā norisināsies starptautiskā konference VIRAC-2012

2012. gada 13. – 15. augustā Ventspils Augstskolā norisināsies starptautiska konference “Advances in Radioastronomy of Near-Earth Environment” (VIRAC-2012).

Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts „Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs” (IZI VSRC) Eiropas Savienības atbalstīta projekta „Uz Zemes Mākslīgo Pavadoņu (ZMP) attiecināmu signālu uztveršanas, raidīšanas un apstrādes tehnoloģijas” (Nr. 2009/0231/1DP/1.1.1.2.0/09/APIA/VIAA/151) ietvaros šī gada 13. -15. augustā organizē starptautisko zinātnisko konferenci “Advances in Radioastronomy of Near-Earth Environment” (VIRAC-2012).

Konference veltīta Zemei tuvās kosmiskās telpas radioastronomiskajiem pētījumiem un attiecīgajām pētīšanas metodēm un instrumentiem. Konferences divas galvenās tēmas ir – mākslīgo un dabisko Zemei tuvo objektu radaru novērojumi vienas antenas un daudz antenu režīmos un Zemes jonosfēras ietekme uz radioviļņu izplatīšanos.

Konferencē ar ziņojumiem piedalīsies zinātnieki ar pieredzi, kā arī jaunie zinātnieki. Konferencē ir pārstāvētas sekojošas valstis: Latvija, Krievija, Ukraina, Itālija un Ķīna. Iesniegtie raksti tiks publicēti starptautiski atzītos rakstu krājumos.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)