Negaisa laikā bez elektrības paliek aptuveni 2500 "Latvenergo" klientu

Šovakar negaisa laikā bez elektrības palikuši aptuveni 2500 AS "Latvenergo" klienti, aģentūru LETA informēja "Latvenergo" komunikācijas direktors Andris Siksnis.

Aptuveni 1500 klienti bez elektrības laika apstākļu dēļ palikuši Dobeles apkārtnē, vēl aptuveni 1000 - Jelgavas apkārtnē. Savukārt Kurzemē, kuras teritoriju negaiss šķērsoja pirms tam, elektrības avārijas atslēgumu skaits ir pavisam neliels.

Pēc Sikšņa teiktā, šī situācija nav vērtējama kā ārkārtēja. Ja negaisa laikā postījumi nepalielināsies, tad jau tuvākajā laikā elektrības piegāde negaisa skartajiem klientiem tiks atjaunota.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā izsaukumu skaits saistībā ar negaisu nav būtiski palielinājies. Glābēju palīdzība nogāzta koka aizvākšanai pa reizei bijusi nepieciešama Jelgavā un Dobelē.

Kā ziņots, Pāri Klaipēdai pirmdienas pievakarē atkal brāzusies vētra ar spēcīgām lietusgāzēm, kas tālāk virzās uz Palangas, Sventājas un Latvijas pusi, vēsta portāls "Ve.lt". Sinoptiķi ziņo, ka pilsētā vēja ātrums brāzmās sasniedzis 32 metrus sekundē, bet ostas akvatorijā - pat 38 metrus sekundē. Kā stāsta aculiecinieki, pilsētā debesis ar zemi griezušās kopā. Daudzviet vētra aplauzusi kokus, vismaz pieci no tiem uzkrituši mašīnām. Ir ziņas par cietušajiem. Traucēti mobilie sakari, vietumis pārtrūkusi elektroenerģijas padeve. Cilvēki ziņojuši arī par applūdušiem pagrabiem un dzīvokļiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi prognozē, ka naktī Latviju šķērsos ar ciklonu saistīta aukstā atmosfēras fronte, tādēļ daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām arī stipras. Pūtīšot mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem. Pērkona negaisa laikā brāzmās varot sasniedzot ātrumu 15-17 metri sekundē.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.