Lidostas "Rīga" mierizlīguma sarunas ar "airBaltic" tās celtajā prasībā turpinās

Patlaban VAS "Starptautiskā lidostas "Rīga"" mierizlīguma sarunas ar AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic) saistībā ar tās celto prasību turpinās. Pušu pārstāvji risinot pozitīvu diskusiju par pastāvošo problēmu iespējami drīzu risinājumu.

Ņemot vērā, ka patlaban starp lidostu un "airBaltic" tās celtajā prasībā turpinās mierizlīguma sarunas, tiesvedība lietā ir apturēta. Lietas izskatīšanas pēc būtības datums nav nozīmēts, skaidro lidostā.

Kā ziņots, 9.februārī Rīgas apgabaltiesa līdz 31.jūlijam bija apturējusi tiesvedību nacionālās aviokompānijas "airBaltic" prasības lietā pret VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"". Tiesas sēde nenotika.

Pērn 6.jūlijā apgabaltiesa apstiprināja izlīgumu, kas tika panākts citā civillietā, kur prasību pret "airBaltic" par 3,42 miljonu latu parāda piedziņu bija izvirzījusi lidosta.

Lidosta un "airBaltic" tiesā iepriekš bija izvirzījušas savstarpējus prasījumus par vairākiem miljoniem latu.

Pēdējos gados "airBaltic" Rīgas lidostai esot pārmaksājis 34 miljonus eiro (23,8 miljonus latu), un tāda esot arī "airBaltic" prasība pret lidostu. "Mēs negaidām, ka Rīgas lidosta mums šo summu atmaksās, bet mums ir konstruktīvi jārunā par diskriminācijas izbeigšanu," savulaik norādīja lidsabiedrībā.

Kā ziņots, "airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.