Apstiprina AS "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" valstij piederošās akciju paketes pārdošanu

VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA) valde ir apstiprinājusi akciju sabiedrības "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" valsts kapitāla daļu pārdošanas noteikumus. Valstij piederošo akciju paketi, kas veido 23,85% no uzņēmuma pamatkapitāla, atbilstoši Komerclikumam un uzņēmuma statūtiem sākotnēji piedāvās iegādāties esošajiem akcionāriem. Ja akcionāri neizmantos pirmpirkuma tiesības, akciju pakete tiks pārdota izsolē.

Valstij piederošo akciju paketi veido 4 142 500 akcijas jeb 23,85% no pamatkapitāla. Saskaņā ar pārdošanas noteikumiem akciju paketes pārdošanas cena ir noteikta 289 975 lati jeb 0,07 lati par akciju. Maksāšanas līdzekļi ir 100% lati. Saskaņā ar Komerclikumu un AS "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" statūtiem pirmpirkuma tiesības uz pārdodamo akciju paketi ir AS "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" akcionāriem. Ja akcionāri nepieteiksies izmantot pirmpirkuma tiesības, nepieteiksies uz visu akciju paketi vai neparakstīs akciju pirkuma līgumus par visu akciju paketes akciju pirkšanu, PA izsludinās akciju paketes izsoli, kurā piedalīties varēs jebkura ieinteresētā persona.

AS "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" galvenie darbības virzieni ir elektroenerģijas ražošana, apgāde un sadale, tvaika piegāde un gaisa kondicionēšana, ūdens ieguve, attīrīšana un apgāde, inženierbūvniecība u.c. Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Jelgavas Dome (71,61%) un Latvijas valsts (23,85%). Saskaņā ar uzņēmuma gada pārskatu apgrozījums 2011.gadā bija 40 747 lati, ko veido SIA "Fortum Jelgava" iznomāto aktīvu nomas maksas ieņēmumi. Saskaņā ar 2004.gada 14.oktobrī noslēgto nomas līgumu starp AS "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" un SIA "Fortum Jelgava" visi sabiedrības aktīvi ir nodoti nomā SIA "Fortum Jelgava". Līguma darbības beigu termiņš ir 2034.gada 1.decembris.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais