Ušakovs sola pievērsties Rīgas ielu remontiem jau no nākamā gada

Rīgas dzīvojamo kvartālu iekšpagalmi un ceļi būs pašvaldības galvenās prioritātes, sākot no nākamā gada, sola Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas mērs uzskata, ka lielākoties galvaspilsētas ielu seguma stāvoklis ir apmierinošs, bet sūdzības par sliktajiem ceļiem lielākoties izraisot neapmierinātība ar situāciju iekšpagalmos. "Kad rīdzinieki runā par ceļiem, jāsaprot, ka viņi pārsvarā domā tos pašus iekšpagalmus, jo rīdziniekam nav svarīgi, vai tā ir Brīvības iela vai pievedceļš kaut kur Purvciemā. Viņam tas ir vienāds ceļš," aģentūrai LETA skaidroja Ušakovs.

Jau ziņots, ka pašvaldība šogad par 1,9 miljoniem latu sākusi remontēt iekšpagalmus un nākamgad šim nolūkam plānots paredzēt vēl 4 līdz 5 miljonus latu.

"Pa nākamajiem četriem gadiem investīciju apjoms ceļu remontiem būs ļoti salīdzināms ar to, ko esam pašreiz ieguldījuši skolās," sacīja Rīgas mērs.

Kā ziņots, četru gadu laikā Rīgas dome skolu un bērnudārzu remontiem izlietojusi ap 74 miljonus latu. "Dažus gadus mēs vēl varējām koncentrēties uz skolām, un tas bija nepieciešams, jo infrastruktūra bija nolaista - astoņos bērnudārzos pirms četriem gadiem vēl bija ogļu apkure. Tagad ir laiks remontēt ielas," atzina Ušakovs.

Iekšpagalmus plānots sakārtot tuvāko 4-5 gadu laikā lielā, bet mērķtiecīgiem ielu remontiem lielāki līdzekļi varētu tikt paredzēti no nākamā gada.

Tirgus un sabiedrisko domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa jeb 67% aptaujāto Rīgas iedzīvotāju uzskata, ka par pašvaldības investīciju nākamo prioritāti pēc skolu un bērnudārzu rekonstrukcijas jābūt ceļu un ielu remontiem.