Japāņu televīzija stāstīs par Latvijas medu un maizi

Latvijā 31.jūlijā un 1.augustā strādā Japānas televīzijas BS-TBS darbinieki, kas izvēlējušies saviem skatītājiem parādīt svešas valstis, apceļojot tās ar tādu sabiedriskā transporta līdzekli kā autobuss.

Televīzijas sabiedrība BS-TBS dibināta 1998.gadā, bet programma «Piezīmes no ceļojuma ar autobusu», kas ik nedēļu saviem skatītājiem stāsta par svešām zemēm, iemantojusi lielu popularitāti valstī.

TV radošā grupa valsti, par kuru tiks stāstīts raidījumā, apmeklē divas reizes. Pirmā ir iepazīšanās vizīte, otrs brauciens – filmēšanai. Baltijā televīzijas ļaudis strādāšot tikai vienas vizītes gaitā, turklāt – sevišķi intensīvi. Parasti filmēšana katrā valstī notiek trīs dienas, taču šai reizē sešās dienās vajadzēs aptvert trīs valstis.

Japāņi vispirms apmeklēja Lietuvu, kur filmēja Krustu kalnu un Šauļus, un Latvijā ieradās no Paņevežas ar satiksmes autobusu. Kaut gan darba grafiks ir ļoti saspringts un jāpagūst daudz izdarīt, japāņi stingri ievēro principus, kādi likti raidījuma pamatā. Proti, raidījumam jābūt tādam, lai skatītājs pie televizora justu – jā, arī viņš tā varētu.

Latvijā par tādiem kā āķiem esot izraudzīts medus un rupjmaize. Melnas maizes Japānā nav, bet par medu saucot lētu maisījumu, kurā pietiek vien ar 7 % medus, lai to dēvētu šā gardā un vērtīgā pārtikas produkta vārdā.

Pēc darba Latvijā japāņi tālāk dosies uz Igauniju. Kopējais raidījuma garums ir viena stunda. Kā šī stunda tiks sadalīta un cik atvēlēts katrai Baltijas valstij, šobrīd vēl nav zināms un nav arī strikti plānots. Galvenais, lai būtu skatītājiem aizraujoši. Raidījums par Baltiju varētu «iet gaisā» apmēram pēc diviem trim mēnešiem.

Svarīgākais