Cēsu apkaimē par nelegālu makšķerēšanu aiztur pazīstamu advokātu

Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) Mobilā grupa pagājušajās nedēļas nogales svelmainajās dienās ar trim ekipāžām devās zivju resursu aizsardzības kontroles reidos uz dažādām Latvijas vietām, nra.lv informēja LMA valdes priekšsēdētājs Alvis Birkovs.

Viena no ekipāžām veica kontroli Sāruma ezerā Cēsu rajonā. No ūdens tika izņemti trīs nelikumīgi zvejas rīki (tīkli) 250m kopgarumā ar nelielu daudzumu dažādu sugu zivīm, kuras tika atbrīvotas. Tika pārbaudīts arī kāds makšķernieks - valstī pazīstams advokāts, kas izturējās izaicinoši, tāpēc Mobilās grupas dalībnieki uz notikuma vietu aicināja valsts vides dienesta inspektoru cēsinieku Uldi Lencbergu. Tas beidzās ar Administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanu, jo advokāta kungs savu vainu makšķerēšanas noteikumu neievērošanā beigu beigās tomēr atzina - viņš makšķerēja bez Makšķerēšanas kartes, un izmantoja trīs makšķeres atļauto divu vietā.

Otra ekipāža kopā ar Garkalnes novada pašvaldības policiju veica kontroles reidu Lielajā un Mazajā Baltezerā, kā arī Juglas ezerā. Lielajā Baltezerā tika aizturēta kāda laiva, kurā zvejai bija sagatavoti divi nelikumīgi zivju tīkli. Sastādīts Administratīvā pārkāpuma protokols. Juglas ezerā tika izņemts viens nelikumīgs vēžu murds, kā arī viens zivju tīkls, kura viens gals bija piesiets pie laipas. Tīklā zivju nebija.

Trešā ekipāža veica kontroles reidu Daugavā Lielvārdes novadā, pārbaudot arī kāda pilsoņa LMA adresētu sūdzību par maluzvejnieku darbošanos pie Kaibalas salas. Reida laikā Kaibalas salas apkārtne tika pārmeklēta divas reizes, bet nelikumīgi zvejas rīki atrasti netika. Reidi šajā vietā tiks atkārtoti. Turpinot kontroli Daugavā, ekipāžas motorlaiva kādā vietā gandrīz uzbrauca virsū kādam zemūdens medniekam, kas negaidīti iznira tās priekšā. Bija iestājusies jau tumsa, tāpēc mednieka boja ūdenī bija praktiski nesaskatāma. Pateicoties kontrolētāju meistarībai, no sadursmes izdevās izvairīties. Zemūdens mednieka dokumenti un ekipējums atbilda makšķerēšanas noteikumiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.