Ūdens temperatūra daudzviet sasniegusi plus 21 grādu

Ūdens temperatūra daudzviet upēs patlaban sasniegusi plus 21 grādu, un, ievērojot to, ka tuvākajās dienās saglabāsies karstums, arī ūdens temperatūra vēl paaugstināsies.

Nedēļas nogalē upēs ūdens temperatūra varētu vēl paaugstināties vidēji par diviem grādiem, aģentūrai LETA vēstīja Latvija Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Siltākais ūdens patlaban ir Latgalē, kur tas daudzviet sasniedzis plus 21 grādu, savukārt Zemgalē ūdens temperatūra ir no plus 19 līdz plus 21 grādam, bet Kurzemē - no plus 18 līdz plus 21 grādam. Vidzemē mazākajās upītēs ūdens temperatūra ir zemāka - no plus 16 līdz plus 19 grādiem, bet vietām tā sasniegusi arī plus 20 grādus, piemēram, Salacā pie Mazsalacas ūdens iesilis līdz plus 20,5 grādiem.

Daugavā un Lielupē ūdens temperatūra ir ap plus 21 grādu, Ventā - no plus 19 līdz plus 21 grādam, bet Gaujā ūdens temperatūra ir no plus 17 līdz plus 19 grādiem.

Silts ūdens ir arī Baltijas jūras piekrastē, un tur nākamajās dienās ūdens temperatūra varētu sasniegt plus 20 grādus. Rīgas līcī patlaban ūdens temperatūra ir no plus 16 līdz plus 19 grādiem.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais