Mūsdienu amatniecības festivālam Brīvdabas muzejā pieteikušies gandrīz 200 amatnieki

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja rīkotajam Mūsdienu amatniecības festivālam savu dalību šogad pieteikuši gandrīz 200 amatnieki un 40 pārtikas produktu tirgotāji no visas Latvijas, informē muzeja izglītības un informācijas nodaļas pārstāve Kristīne Dzedule.

Brīvdabas muzejs Mūsdienu amatniecības festivālu rīkos jau otro reizi, un šoreiz tas notiks 11.augustā.

Mūsdienu amatniecības festivāls ir jauna tradīcija, kas aktualizē Latvijas amatnieku daudzveidīgās radošās izpausmes. Festivālam tika aicināti pieteikties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus, radot darbus ar māksliniecisku vērtību.

Festivāls tiks papildināts arī ar kultūras programmu. Dalību festivāla kultūras programmā apstiprinājusi apvienība "Pulsa efekts" un jaunie mūziķi "Vējam kabatā" un "Krampis". Ar deju uzvedumu uzstāsies deju teātris "Zvaigzņu aka". Līdzās mūziķu priekšnesumiem par patīkamu atmosfēru rūpēsies "Radio Naba" dīdžeji, bet radošajās darbnīcās apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja apgleznot zīdu, batikot, veidot zeķu zvēriņus un rotas no T-krekliem un ādas, kā arī būs sarūpētas vēl citas aktivitātes.

Festivāla pirmajā gadā pasākums pulcēja 150 amatniekus un 3000 apmeklētāju. Kurzemes zvejniekciema pļavā apmeklētājiem ērti pārredzamā veidā tika izvietoti amatnieki, pārtikas tirgotāji un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.