Sešgadīgs puisēns nocērt sev pirkstu

Vakar Vidzemē kāds sešus gadus vecs zēns, skaldot malku, iecirtis sev pirkstā un nogādāts Mikroķirurģijas centrā ar daļēju rokas pirksta amputāciju, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) dienesta pārstāve Inga Vītola.

Vakar vēl vairākos negadījumos bijuši iesaistīti mazi bērni. Latgalē ar termiskiem apdegumiem slimnīcā tika nogādāts gadu un desmit mēnešus vecs bērniņš, kurš sev virsū uzrāva karstu tējas krūzi. Slimnīcā tika nogādāts arī gadu un četrus mēnešus vecs bērniņš, kurš saindējies, iedzerot grila aizdedzināšanas šķidrumu. Vēl Latgalē ar smadzeņu satricinājumu mediķi slimnīcā nogādājuši sešus gadus vecu meiteni, kuru uz ielas aizķērusi automašīna, kad viņa skrējusi pāri ceļam neatļautā vietā.

Savukārt Zemgalē NMPD saņēmis izsaukumu pie 33 gadus vecas sievietes, kura guvusi krūšu kurvja un rokas apdegumus pēc tam, kad konservēšanas darbos plīsusi karsta burka. Savukārt galvas traumu pēc sadursmes ar mašīnu guvusi 42 gadus veca velosipēdiste.

Smagā negadījumā Zemgalē vakar iekļuvis 47 gadus vecs vīrietis, kurš, iebraucot ar smago mašīnu grāvī ar ūdeni, guvis nopietnu traumu - daļēju pēdas amputāciju - un piedzīvojis traumatisko šoku.

Savukārt Rīgā divi cilvēki guvuši traumas, krītot no motocikla. Šādi galvas traumu guvis 27 gadus vecs vīrietis, bet ar politraumu slimnīcā nogādāta 37 gadus veca sieviete. Vēl Rīgā divi cilvēki guvuši smadzeņu satricinājumu, krītot no velosipēda, - 75 gadus vecs vīrietis un 25 gadus veca sieviete.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devās 1145 izsaukumos, no kuriem 160 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Svarīgākais