Kultūras ministre ASV palikusi bez tautas tērpa

© F64 Photo Agency

Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes lidojums uz Amerikas latviešu XIII Dziesmu svētkiem bija pilns pārpratumiem. Ministre netika lidmašīnā, pazaudēja tautas tērpu un izpelnījās sarkasmu par savu angļu valodas izrunu.

Uz Amerikas latviešu XIII Vispārējiem Dziesmu svētku kopkoncertu Milvoki ministre tā arī neieradās. Frankfurtes lidostā – neesot vairs bijis vietas lidmašīnā uz Čikāgu un ministre novirzīta citā virzienā – uz Bostonu. Kamēr no turienes nokļuvusi līdz Milvoki, svētku noslēguma koncerts jau bija izskanējis, raksta Latvijas Avīze.

Ķibele ar lidojumu notikusi tādēļ, ka ministre sēdvietas internetā bija rezervējusi tikai lidojumam no Rīgas uz Frankfurti, bet bija to piemirsusi izdarīt arī lidojumam no Frankfurtes uz Čikāgu.

Ar to ministres neveiksmes nebeidzās. Pēc ierašanās Milvoki viņas čemodāns ar svētku drēbēm turpinājis ceļot, tāpēc nākamajā dienā Jaunzemei-Grendei nebijis tautastērpa, ko uzvilkt uz ekumenisko dievkalpojumu, kas notika Dziesmu svētku programmas ietvaros, vēsta laikraksts.

Vēlāk Sinsinati Pasaules koru olimpiādē gan ministre bija tērpusies tautastērpā. Šajā pasākumā viņa īsā uzrunā pieteica Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu. Nofilmētais uzrunas video nonācis arī internetā, un dažiem vērotājiem Latvijā šķiet, ka šī uzstāšanās nav bijusi īpaši veiksmīga angļu valodas izrunas dēļ.

Video redzams, kā ministre, rādot ar roku uz cilvēkiem auditorijā, saka: «I welcome you, and you, you and you and you too (es aicinu tevi un tevi, tevi un tevi, un tevi arī)», radot priekšstatu, ka uz Latviju tiek aicināta arī populārā grupa U2.

Svarīgākais