Krutojs :"Neesmu noskaņots mainīt konkursa Jaunais vilnis vietu"

Starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" rīkotāji līgumu par konkursa rīkošanu Jūrmalā ir parakstījuši uz gadu, bet par to, vai konkurss arī turpmāk notiks Jūrmalā, tiks lemts pēc šā gada konkursa noslēguma.

span>Konkursa organizators Igors Krutojs atklāj, ka sarunas notiek arī ar citām pilsētām: "Pēc konflikta ar Jūrmalas domi mēs izskatījām divas pilsētas - Sanremo un Motekarlo. "Jaunā viļņa" atklāšanā piedalīsies abu šo pilsētu mēri. Šie varianti tiek izskatīti joprojām, tie nav vienkārši, bet konflikts sākās tajā brīdī, kad puse biļetes jau bija izpārdotas. Arī Jūrmalas dome mainīja savu viedokli un varbūt, ka nākotnē tā arī paliks, ka konkurss notiek šeit."

Krutojs uzsvēra, ka rīkotāji vēlējušies tikai infrastruktūras uzlabojumus, piemēram, tualetes, kā arī gribējuši to, lai biļetes VIP zonā tirgotu organizatori. "Vismazāk gribam, lai jūs domātu, ka mēs esam pauduši neizmērojamas prasības," sacīja Krutojs.

Konkursa rīkotājs akcentēja, ka Jūrmala ir vieta ar tradīcijām, turklāt skatītāji ne pie kā nav vainīgi. Tai pat laikā viņš minēja, ka konkursa norises vietas nomaiņa varētu kļūt par jaunu grūdu "Jaunā viļņa" attīstībai, piebilstot, ka viņš pats nav noskaņots mainīt konkursa norises vietu.

"Jaunā viļņa" organizētāji pirms šā gada konkursa veica pārrunas ar Sanremo un Montekarlo pilsētu pārstāvjiem, kuri uzaicināti šogad konkursu klātienē vērot Jūrmalā, līdz ar to abu šo pilsētu mēri konkursa laikā viesosies Jūrmalā.

"Jaunā viļņa" organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans aģentūrai  skaidroja, ka tā nav nejaušība, ka Sanremo un Montekarlo mēri šogad "Jauno vilni" apmeklē Jūrmalā, jo konkursa organizatoriem vajag izvērtēt dažādus variantus, taču viņš vēlētos, lai konkurss turpmāk notiktu Jūrmalā. Lai tas notiktu, ir nepieciešama mūsdienīga koncertzāle, taču plānotā rekonstrukcija nevienu esošo problēmu neatrisinās, piebilda Šenkmans.

Krutojs žurnālistiem pavēstīja, ka starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" ir nepieciešams, bet tas nav garants, ka visi dalībnieki kļūs par zvaigznēm.

Viņš nevēlējās komentēt komponista Raimonda Paula pausto, ka konkurss beigs pastāvēt, tā vietā viņš norādīja, ka konkurss notiks arī turpmākos gadus. Krutojs uzskata, ka "Jaunajam vilnim" vajadzētu virzīties uz to, lai visos koncertos mākslinieki uzstātos ar dzīvo izpildījumu, nevis izmantojot fonogrammas. Lai to īstenotu, ir nepieciešams apjomīgs tehniskais risinājums. Viņaprāt, konkursam koncertos vajadzētu piesaistīt arī starptautiskas zvaigznes.

Pirmo reizi konkursa vēsturē tradicionālā nakts diskotēka notiks nevis Jūrmalā, bet gan Rīgā. Kā skaidroja Šenkmans, ideja par pasākuma rīkošanu Rīgā radusies pēc tam, kad pavasarī tika aktualizēts jautājums par konkursa rīkošanu Jūrmalā, kuru laikā tika izskatīta arī iespēja konkursu rīkot Rīgā. Nakts diskotēkas norise Rīgā nedaudz mainīs pasākuma formātu, pieļāva Šenkmans.

Šodienas preses konferencē bija iecerēts, ka piedalīsies arī komponists Raimonds Pauls, taču viņa dalība pasākumā nenotika veselības problēmu dēļ. Kā norādīja Krutojs, Pauls šī vakara konkursa atklāšanas pasākumā piedalīsies.

Jau ziņots, ka šodien sākas 11.starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2012", kas Latvijā ilgs līdz pat svētdienai.

Konkursā šogad kopumā piedalās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas. Latviju šogad konkursā pārstāv vokālā grupa "Framest".

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais