Sākta Vanšu tilta apsardze

© F64 Photo Agency

Pie Vanšu tilta vantīm, tehniskajā joslā brauktuves vidū, novietots uzņēmuma "Rīgas tilti" kravas furgons, kurā atrodas viens darbinieks. Kravas automašīna atrodas pie vantīm Rīgas centra pusē - tieši tās pārgalvji iecienījuši tilta smailes iekarošanas mēģinājumos.

Vantis Pārdaugavas pusē ir pārāk stāvas, lai cilvēki bez speciāla aprīkojuma un iemaņām spētu pa tām rāpties augšup.

Ap tilta vantīm izvietots iežogojums un to apakšējā daļa nosmērēta ar slidenu pārklājumu - solidolu, tiesa, vizuāli grūti noteikt, vai šī viela joprojām pilda savas funkcijas.

Kā ziņots, Vanšu tilta fiziska apsardze sākta pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) rīkojuma, lai nepieļautu jaunus mēģinājumus iekarot tilta smaili.

"Negribējās, protams, atsevišķu dzērāju un psihiski slimu cilvēku dēļ tērēt tam naudu, bet tagad esam spiesti uzlikt tilta fizisku sardzi," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs.

"Paralēli turpināsim meklēt arī citus risinājumus," Ušakova teikto aģentūrai LETA atstāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Anna Kononova.

Fiziska apsardze pie tilta vantīm tiek nodrošināta no šodienas.

Kā ziņots, 1986.gadā dzimušais vīrietis, kurš aizvadītajā naktī pēc strīda ar draudzeni uzkāpa Vanšu tilta virsotnē, iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis skaidro, ka  saistībā ar nakts notikumiem uz Vanšu tilta ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta 1.daļas - par huligānismu.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām (10 000 latu).

Patlaban policija jau ir nopratinājusi pārgalvīgo kāpēju un viņš nodots tuviniekiem, pastāstīja Sadovskis.

Jautāts, vai vīrietis bija stipri piedzēries un vai viņš bija lietojis arī narkotikas, policijas pārstāvis atbildēja, ka tas viss tiks noskaidrots ekspertīzēs.

Patlaban kriminālprocesā turpinās izmeklēšana un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais