Vanšu tiltam būs fiziska apsardze

Vanšu tiltam būs fiziska apsardze, lai nepieļautu jaunus mēģinājumus iekarot tilta smaili, liecina Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) rakstītais sociālajā tīklā "Twitter".

"Negribējās, protams, atsevišķu dzērāju un psihiski slimu cilvēku dēļ tērēt tam naudu, bet tagad esam spiesti uzlikt tilta fizisku sardzi," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs.

Pēc traģiskā jūnija negadījuma, kad kāds vīrietis uzkāpa tilta smailē un nolēca lejā, Rīgas pašvaldība nolēma veikt virkni pasākumu, lai ar tehniskiem risinājumiem uzlabotu drošības situāciju uz Vanšu tilta. Tomēr norobežojumi naktī uz svētdienu neaizkavēja 26 gadus vecu vīrieti, kurš pēc strīda ar draudzeni, esot alkohola reibumā, uzkāpa tilta smailē.

Kā ziņots, policija uzsākusi kriminālprocesu par nakts notikumiem uz Vanšu tilta, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse.

Kā informēja policijas pārstāve, šonakt ap plkst.3 saņemta informācija, ka Vanšu tiltā kāpj cilvēks. Notikuma vietā nekavējoties ieradās atbildīgie dienesti - policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), mediķi, bet tilta iekarotājs tikmēr pa vantīm bija uzkāpis līdz pusei.

Uz notikuma vietu izsaukts arī policijas speciālās vienības "Omega" psihologs.

Lai iekļūtu tilta pilonā, glābējiem nācies uzlauzt durvis. Psihologs uzkāpis pie 26 gadus vecā vīrieša, kurš jau bija nokļuvis tilta smailē. Vīrieti izdevies atturēt no nepārdomātas rīcības un pierunāt kāpt pie glābējiem.

Policija apstiprina - sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis bija iedzēris un tiltā kāpis pēc strīda ar savu draudzeni.

Vīrietis nogādāts slimnīcā un atrodas mediķu aprūpē.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma plkst.2.55, bet vīrieti izdevās nocelt un atbildīgos dienestus atsaukt - plkst.5.45.

Glābšanas operācijas laikā vairākas stundas bija slēgts Vanšu tilts.

Kā novēroja aģentūra LETA, glābšanas operācijas laikā policija apturēja satiksmi pa Vanšu tiltu. Tiesa, liels sastrēgums neizveidojās, jo bija maz automašīnu.

Kārtējam Vanšu tilta iekarotājam par šķērsli nekļuva ap tilta balstiem izvietotais norobežojums.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais