Piņķu ūdenskrātuvē norisināsies "Aqua sports" kauss ūdensslēpošanā

Šo sestdien, 21.jūlijā plkst. 11:00, Piņķu ūdenskrātuvē norisināsies Aqua Sports Kauss Ūdensslēpošanā 2012, kurā piedalīsies Latvijas aktīvie ūdensslēpotāji U-14, U-21, Senior un Open vecuma grupās. Sportisti sacentīsies ūdensslēpošanas slaloma disciplīnā. Katrā vecuma grupā sieviešu un vīriešu konkurencē sportisti startēs divos braucienos. Sportists, kurš uzrādīs labāko rezultātu vienā no diviem braucieniem tiks atzīts par uzvarētāju savā vecuma grupā.

Sacensības savā bāzes vietā, Piņķu ūdenskrātuvē, organizē Ūdenssporta biedrība "Aqua Sports". Paredzams, ka sacensībās piedalīsies aptuveni 30 ūdensslēpotāji.

Ūdensslēpošanas klasiskās disciplīnas ir slaloms, tramplīnlēkšana un triku (figūru) slēpošana. Slaloms ir izplatītākā ūdensslēpošanas disciplīna Latvijā, kura izceļas ar savu dinamiskumu un vizuālo pievilcību. Tā prasa no sportista labu fizisko un tehnisko sagatavotību. Ūdensslēpošanas slalomā sportistam 259 m garā distancē ir jāapbrauc 6 bojas pie dažādiem laivas ātrumiem (43 - 58 km/h) un falles (striķa) garumiem (18.25 m - 9.75 m). Pieaugot laivas ātrumam un samazinoties falles garumam, izbraukt trasi kļūst arvien sarežģītāk. Uzvarētājs ir sportists, kurš ar lielāku ātrumu un īsāku falles garumu spēj apbraukt vairāk bojas.

Svarīgākais