Suns sakož ātrās palīdzības mediķi

Vakar no suņa uzbrukuma cietusi ātrās palīdzības brigādes ārsta palīdze, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Bukša stāstīja, ka notikušā apstākļi ir neskaidri, tomēr, pēc dienesta rīcībā esošās informācijas, suns sievietei uzbrucis uz ielas, kad viņa bijusi ceļā uz ātrās palīdzības mašīnu pēc izsaukuma.

Kopumā pagājušo diennakti NMPD mediķi aizvadījuši neierasti mierīgā gaisotnē. Lai gan NMPD izsaukumu skaits saglabājies iepriekšējā līmenī, ir samazinājies smagu traumu skaits, ko mediķi skaidro ar vēsākiem laika apstākļiem.

Smagākās traumas vakar tika gūtas Vidzemē. Tur pēc slīkšanas slimnīcā tika nogādāts 49 gadus vecs vīrietis, kurš ļoti stiprā alkohola reibuma stāvoklī bija iekritis dīķī. Mediķi saņēma izsaukumu arī pie sešus gadus vecas meitenītes, kura guva termiskus apdegumus, piespiežoties pie karstiem pirts akmeņiem.

Savukārt Kurzemē nopietnu traumu guva 15 gadus vecs jaunietis, kurš gājis palīdzēt draugam zāģēt krūmus, kad viņam otrs cilvēks iezāģējis kājā. Palīdzība bija nepieciešama arī 49 gadus vecai sievietei, kuru sakoda draudzenes suns.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devās 1184 izsaukumos, no kuriem 162 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Svarīgākais